iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Νίκος Ανδρουλάκης:
Επόμενος σταθμός
οι ευρωεκλογές


Προσκλητήριο προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες στέλνει ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας τη δέσμευση υλοποίησης του σχεδίου που θέλει το ΠΑΣΟΚ «να είναι ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και ισχυρή κυβέρνηση αύριο».

Ανοίγοντας με την ομιλία του τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχει απλά ένα στόχο να ξεπεράσει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά «να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και να αλλάξει ο τόπος σελίδα». Η χώρα – επανέλαβε εμφατικά και στο φινάλε της ομιλίας του- χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση αλλά πάνω απ’ όλα ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκτενώς στο πλάνο που έχει για το νέο πολιτικό κύκλο που ξεκινά με το πέρασμα του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις αλλά που «δεν θα συνεχιστεί με πανηγυρισμούς». Απευθύνομαι – είπε- σε όλους τους δημοκράτες πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Απέκλεισε συμφωνίες κορυφής και απαντώντας στα ερωτήματα περί συνεργασιών, συμμαχιών ή μεταγραφών από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι: «Δεν επιλέγουμε τις εύκολες και ατελέσφορες συγκολλήσεις κορυφής, αλλά τον δύσκολο, κοπιαστικό, στέρεο δρόμο των κοινωνικών συμμαχιών με αρχές, αξίες και πολιτικές θέσεις. Είναι ο μόνος στέρεος δρόμος, όπως έχει αποδείξει και η πρόσφατη ιστορία…».