iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ραφήνα Νεότερα
για τη νέα 7μελή
υπερεπιτροπή του Δήμου


Μια απαραίτητη δημοσιογραφική διευκρίνιση σχετικά με την είδηση προ τριών ημερών που δημοσίευσε βασιζόμενη σε πληροφορίες η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr σχετικά με τη νέα επιτροπή του Δήμου.
Η βασική είδηση που δημοσιεύσαμε είναι απολύτως ακριβής. Δηλαδή καταργούνται η οικονομική επιτροπή, η επιτροπή περιβάλλοντος και η εκτελεστική επιτροπή και δημιουργείται η δημοτική επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από 7 δημοτικούς συμβούλους (περιλαμβανομένης προφανώς και της δημάρχου η οποία θα προεδρεύει). Και λέμε λογικά γιατί ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να προεδρεύει κάποιος αντιδήμαρχος. Αλλά δεν βλέπουμε τον λόγο που θα αρνηθεί αυτή τη θέση η δήμαρχος, όταν μάλιστα η επιτροπή αυτή είναι βαρύνουσας σημασίας.
Συνεπώς ισχύει ως νέα πραγματικότητα από την 1η Ιανουαρίου και η νέα επιτροπή και ο αριθμός των μελών της, δηλαδή επτά. Τέσσερις από τη Δημοτική Αρχή και δύο από την αντιπολίτευση όπως γράψαμε.
Τώρα η είδηση είναι πλέον ακριβής και πλήρης με τα νέα δεδομένα (που είδαμε στο ΦΕΚ) ότι τα μέλη εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία. Ωστόσο - και πάλι με βάση τη λογική - θεωρούμε πως θα προταθούν, τουλάχιστον από τη συμπολίτευση, οι τέσσερις πρώτοι σε σταυρούς της παράταξης.  Και σε αυτή την θεωρητικά λογική περίπτωση θα υπερψηφιστούν από όλους τους συναδέλφους τους.