iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Μητροπολίτης Σεραφείμ:
Ατυχής νεανίας ο
σύζυγος του Κασσελάκη


Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που παρότι επισημαίνει ότι σέβεται τον κ. Κασσελάκη όπως κάθε άνθρωπο και τιμά τη θεόσδοτη ελευθερία του, σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει «ως δήθεν κανονικότητα την παρέκκλισή του».

Αποκαλώντας τον Τάιλερ Μακμπέθ «ατυχή νεανία που αποκαλεί “σύζυγον”» ο κ. Κασσελάκης και με τον οποίο «ετέλεσε “γάμον” στην υπερατλαντική χώρα», ο Μητροπολίτης Περαιώς Σεραφείμ, υποστηρίζει ότι εμμέσως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύει «πρότυπο για τη ζωή των νέων ανθρώπων.
«Οφείλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου από την τυχόν άμβλυνση απορρίψεως της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και της παραχρήσεως της ανθρώπινης φυσιολογίας, που αποτελεί την τραγική σωματική πρακτική της ομοφυλοφιλίας», αναφέρει στο μακροσκελές του κείμενο, που δημοσίευσε το ekklissiaonline.gr. 

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς υποστηρίζει ότι «η σωματική πρακτική της ομοφυλοφιλίας και των δύο φύλων είναι ο ασφαλέστατος δρόμος για τις καρκινογενέσεις» και μιλά για ιατρική αλήθεια που «αποσιωπάται εντέχνως, γιατί η σωματική πρακτική της ομοφυλοφιλίας ενοχοποιείται επιστημονικώς για πέντε μορφές καρκίνου».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι με βάση το Σύνταγμα, το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών, κάτι που δεν συνάδει «με τη θεσμοθέτηση και την ανάλογη διαφήμιση του «γάμου» των ομοφυλοφίλων, που έχει ως ιατρική συνέπεια τον καρκίνο και τον θάνατο».

Επίσης θέτει ως ερώτημα αν οποιαδήποτε «Κυβέρνησις νοημόνων ανθρώπων, από οποιαδήποτε ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα κι αν εφορμάται μπορεί να νομοθετήσει τον καρκίνο και τον θάνατο ως έννομα αγαθά και να εξισώσει την κατ’ άρθρον 21 του ισχύοντος Συντάγματος οικογένεια, που αναφέρεται ως «θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους καθώς και ο γάμος, η μητρότητας και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους», με την ψυχοπαθολογική ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας, της ομοφυλοφιλίας;».