iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Σε συναγερμό και
η Αττική για την
κακοκαιρία Oliver


Σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω της κακοκαιρίας που καταφτάνει και αναμένεται να προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας.

Οι μετεωρολόγοι τις τελευταίες ώρες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κακοκαιρία η οποία έρχεται φορτωμένη με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις, κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Λόγω της απότομης αλλαγής του καιρού έχει σημάνει συναγερμός στην Αττική, αφού οι προβλέψεις αναφέρουν ότι θα πέσει σημαντικός όγκος νερού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το Σαββατοκύριακο. Γι' αυτόν τον λόγο συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την αντιπλημμυρική προστασία της Περιφέρειας.

Όπως όλα δείχνουν θα πρόκειται για μια κακοκαιρία που θα αποτελέσει... πρόβα χειμώνα για φέτος και θα δοκιμάσει τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει πως η κακοκαιρία Alexis από την Ιταλία... έφυγε και πως «το νέο βαρομετρικό που θα δημιουργηθεί στη Νότια Αδριατική και τα ΒΔ τμήματα της χώρας μας έχει την ονομασία Oliver».
Η μαζική προειδοποίηση των μετεωρολόγων για την ψυχρή εισβολή που έρχεται το προσεχές Σαββατοκύριακο
Όπως προαναφέρθηκε, τον κώδωνα του κινδύνου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο κρούουν τις τελευταίες ώρες οι μετεωρολόγοι.