iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Δελτίο Τύπου
από τη
''Δύναμη Ανάπτυξης''


Σε δελτίο Τύπου της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' αναφέρεται

Καθώς κορυφώνονται οι αντιδράσεις θεσμικών οργάνων και δημοτών αλλά και η πλήρης συναίνεση δημοτικής συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης κατά της εγκατάστασης ΜΕΒΑ στην θέση Βάρδα, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος επισημαίνει με έγκαιρη πρόταση του προς τον Πρόεδρο την ανάγκη κατεπείγουσας σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να υπάρξει απόφαση του που να ακυρώνει την προηγούμενη θέση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία συνεχίζει να παραμένει σε ισχύ και αποτελεί το όχημα και πρόσχημα συνέχισης της διαδικασίας διαβούλευσης της ΜΠΕ.
Η σύγκληση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου για την γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ της ΜΕΒΑ θα αποτελέσει τεράστιο πολιτικό ολίσθημα. Ακόμα και τώρα που σαφώς η γνωμοδότηση όλων των παρατάξεων είναι αρνητική, η συνεδρίαση καλύπτει την υποχρεωτική απαίτηση της ύπαρξης διαβούλευσης και ουσιαστικά δίνει το «πράσινο» φως για να προχωρήσει το έργο.
Η Δύναμη Ανάπτυξης και ο επικεφαλής της Ανδρέας Βασιλόπουλος καλεί όλες τις παρατάξεις να συντείνουν τις ενέργειες τους ώστε να αποφευχθεί η καταστροφική χωροθέτηση της ΜΕΒΑ σ' έναν εμβληματικό χώρο σημαντικής πολιτιστικής και περιβαλλοντολογικής αξίας.