iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Τέλος Ιανουαρίου
το ''ταβάνι'' μολύνσεων
από κορωνοιό


Έως το τέλος Ιανουαρίου περιμένουν οι ειδικοί να κορυφωθεί το επιδημικό κύμα κορωνοϊού, του πιο ισχυρού για τη χώρα μας εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ένας πολύ υψηλός αριθμός κρουσμάτων που οδηγεί σε σημαντική αύξηση νοσηλειών και παράλληλα η έντονη κυκλοφορία των ιών της εποχικής γρίπης καθώς και άλλων λοιμώξεων, όπως είναι ο αναπνευστικός συγκυριακός ιός (RSV), προκαλούν ένα εκρηκτικό χειμερινό «κοκτέιλ». Στο πλαίσιο αυτό, Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ απευθύνουν ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε δομές Υγείας και χώρους με συγχρωτισμό, εμβολιασμό για όσους πολίτες είναι άνω των 60 και ευπαθείς καθώς και τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής και αυτοέλεγχο μέσω τεστ.

Κάθε κύκλος υψηλής έντασης της Covid-19 ολοκληρώνεται το πολύ σε δύο μήνες, όπως έχει φανεί τα τελευταία τρία χρόνια. Η διάρκεια της κάθε έξαρσης, βέβαια, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Έτσι, με δεδομένο ότι το τωρινό επιδημικό κύμα ξεκίνησε περί τα μέσα Νοεμβρίου, εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου για να αρχίσει μετά να μειώνεται η επίδραση του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Μέχρι να έρθει, όμως, το «peak» και να ακολουθήσει η μείωση της κυκλοφορίας, η Covid-19 θα συνεχίσει να μολύνει, με τις επόμενες ημέρες να κρίνονται δύσκολες και να χρειάζονται αυξημένη προσοχή.