iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ραφήνα ''Βουρ'' για
το ''ρετιρέ της
Γ΄ Εθνικής η Θύελλα


Με το «δεξί» μπήκε στο 2024 η Θύελλα Ραφήνας, που νίκησε με 1-0 τον Α.Σ. Ρόδου στο νησί των Ιπποτών για να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου της Γ’ Εθνικής με 33 βαθμούς!

Οι «λιγνιτωρύχοι» που «έσπασαν» και το αήττητο της έδρας των «ελαφιών» μετά από εκείνο του Παναιγιαλείου πριν από δύο αγωνιστικές, έφτασαν τις έξι συνεχόμενες νίκες  στο πρωτάθλημα και έχουν πλέον μπροστά τους δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια με ΠΑΟ Βάρδας (14/1) και Πανελευσινιακό (21/1).

Στο αγωνιστικό σκέλος, η ομάδα του Νίκου Μεσολόγγη μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 12’ είχε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Ο Φλώρος κέρδισε πέναλτι μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Ξεπαπαδάκη, ωστόσο ο Χίσο αστόχησε από την άσπρη βούλα στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 27’, η Ρόδος απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με κεφαλιά του Μπαρμπαρούση, αλλά ο Κουμής μπλόκαρε σταθερά στο κέντρο της εστίας του.

Στο 36’, η Θύελλα είχε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία ώστε να προηγηθεί με τον Χίσο. Ο Γκούμας έψαξε τον έμπειρο μεσοεπιθετικό που υποδέχθηκε άψογα την μπάλα και εν συνεχεία σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του Μανουσάκη. Στο 40’, ο Χίσο απείλησε για ακόμα μία φορά, ωστόσο η μπάλα έφυγε κόρνερ μετά από παρέμβαση ενός αμυντικού των γηπεδούχων. Στο 45’ η ομάδα μας βρήκε το γκολ που τόσο έψαχνε, ανοίγοντας το σκορ με πλασέ του Κοντογιάννη. Όλα άρχισαν μετά από εκτέλεση κόρνερ της Ρόδου, όπου ο Φύτρος απομάκρυνε και βρήκε τον 23χρονο εξτρέμ. Ο Κοντογιάννης λοιπόν έφυγε πίσω από τη σέντρα, διέσχισε το μισό γήπεδο και νίκησε σε τετ α τετ τον Μανουσάκη για το 0-1.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η ομάδα μας δέχθηκε πίεση και δύο φάσεις από τους γηπεδούχους, ωστόσο βρήκε ανοιχτούς χώρους και είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στο 54’. Ο Γκούμας έβγαλε κάθετα για τον Κοντογιάννη, εκείνος βγήκε σε τετ α τετ με τον Μανουσάκη αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει ξανά, πλασάροντας αδύναμα και στέλνοντας την μπάλα παράλληλα με την εστία.

Στο 60’, ο Γκούμας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια και από εκεί και πέρα ο ρυθμός «πάγωσε» για τα καλά στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου «Ο Διαγόρας». Βέβαια, στο 81’, η Ρόδος άγγιξε την ισοφάριση, ωστόσο το δυνατό σουτ του Λίμα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Κουμή και έτσι το 0-1 παρέμεινε έως το φινάλε. Εκεί όπου οι «λιγνιτωρύχοι» θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Σάνι στο 90’+3’. Συγκεκριμένα, ο Κοντογιάννης γύρισε στον νεαρό επιθετικό, αλλά εκείνος σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια από το ύψος του πέναλτι.

Με αυτό τον τρόπο, η Θύελλα έφτασε σε ένα σπουδαίο «διπλό» και έκανε «ποδαρικό» με νίκη (0-1), ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο γύρο ως δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα του τρίτου ομίλου της Γ’ Εθνικής και ως αήττητη στα επτά τελευταία παιχνίδια (6-1-0). Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Νίκου Μεσολόγγη είχε συγκεντρώσει μόλις τέσσερις βαθμούς μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές (1-1-3) και έκτοτε γύρισε τον διακόπτη, μετρώντας εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα!

Το επόμενο παιχνίδι της ομάδας μας είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (14/1, 15;00), με αντίπαλο τον ΠΑΟ Βάρδας, στο γήπεδο «Παναγιώτης Σκούφος», για την 18η «στροφή»  του πρωταθλήματος στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Παιχνίδι στο οποίο θα χρειαστούμε και πάλι τον κόσμο στο πλευρό μας, ώστε να παραμείνουμε στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γεώργιος Παναγιωτάρας (Αθηνών), με βοηθούς τους Νικόλαο Αρέστη (Πέλλας) και Πέτρο Ρούσσο (Αθηνών).

Α.Σ. ΡΟΔΟΣ (Νίκος Κουρμπανάς): Μανουσάκης, Καψάλης, Μπουρνέλης (46’ Λίμα), Τσούτσης, Μπαρμπαρούσης, Ζούνης, Λασκάρης, Ξεπαπαδάκης (67’ Ζόγκας), Νικολόπουλος (78’ λ. τρ. Ντούνιας), Γωνιωτάκης, Λαθύρης.

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Νίκος Μεσολόγγης): Κουμής, Ανδρίκος, Μαντζώρος, Φύτρος, Φλώρος (22’ λ.τρ. Σουλτανίδης), Μαρτίνος, Ντάφλας, Αγγέλης, Γκούμας (78’ Σάνι), Κοντογιάννης (90’+3’ Σαντίκου), Χίσο (90’+3’ Ντολλάνι).

ΠΗΓΗ  thiellafc.gr

Κωνσταντίνος Τούμπανος