iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

''Άστραψαν τα μαχαίρια''
μεταξύ Κ. Ξηντάρα
και Α. Βασιλόπουλου


Διαδικτυακός ''πόλεμος'' ξέσπασε μεταξύ του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Ραφήνας Πικερμίου Κώστα Ξηντάρα και του επικεφαλής της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' και γραμματέα του Δ.Σ. Ανδρέα Βασιλόπουλου.
Όλα ξεκίνησαν με δελτίο Τύπου του κ. Βασιλόπουλου με τίτλο ''Κώστα Ξηντάρα η τιμή τιμή δεν έχει...'' που ανέφερε:
Κώστα από όλη την παράταξη, έβγαλαν εσένα να απαντήσεις  για να μην «καεί» η Δήμητρα (Τσεβά). Θεωρούσα ότι ισχύει ο λόγος της τιμή σου στην Προγραμματική Συμφωνία συμπαράταξης που είχαμε κάνει και αυτή ήταν που ψήφισαν οι δημότες την 2η Κυριακή. Αν ήθελαν την Δήμητρα δήμαρχο, θα την είχαν επιλέξει από την 1η Κυριακή. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι παρέδωσες το πολιτικό σου ήθος στην Δήμητρα και βγάζεις τις ανακοινώσεις που σου ετοιμάζουν. Ποιος; Εσύ που συμμετείχες από την αρχή σε όλες τις συζητήσεις μας.
Πάμε όμως να ξεκαθαρίσουμε στους πολίτες ποιοι κινούνται με μοναδικό στόχο να βρουν «καρέκλα» να καθίσουν:
  • Ας δούμε ποιοι είναι εκείνοι που αποδέχθηκαν τους όλους τους όρους της Προγραμματικής Συμφωνίας Συμπαράταξης (χωρίς να θέσουν καμία αντίρρηση) για να καταφέρουν να κερδίσουν την «καρέκλα» τη 2η Κυριακή. Εσύ και η Δήμητρα που υπέγραψε.
  • Ας δούμε ποιοι είναι εκείνοι που για να πείσουν τους δημότες να ψηφίσουν περπατούσαν χέρι-χέρι μαζί μας και μοίραζαν το κοινό μας προεκλογικό έντυπο μέχρι την ημέρα των εκλογών. Εσύ και Δήμητρα.
  • Ας δούμε ποια είναι εκείνη που από την επόμενη της εκλογής της ανέφερε παντού ότι εμείς είμαστε «αντιπολίτευση» και όχι συμπαράταξη. Η Δήμητρα που εξ αρχής  γνωρίζαμε ποια είναι, αλλά βασιζόμασταν στην πολιτική εντιμότητα των εκλεγμένων συμβούλων και ιδιαιτέρα σ’ εσένα προσωπικά για την τήρηση της δέσμευσης σας απέναντι στους πολίτες που εμπιστεύτηκαν την υπογραφή σας στην συμπαράταξη.
  • Ας δούμε ποιος ήταν εκείνος που δήλωνε στους δημότες  «είμαστε όλοι Δύναμη Ανάπτυξης» για να τονίσει την εκλογική συνεργασία Τσεβά - Ξηντάρα - Βασιλόπουλου. Εσύ Κώστα στο facebook στις 10 Οκτωβρίου.
Στα ελάχιστα λεπτά που διέθεσε η παράταξη που υπηρετείς για να δει πώς μπορεί να λειτουργήσει η συνεργασία των παρατάξεών μας προς όφελος του Δήμου και των δημοτών, αυτό που ζητούσαμε (και εσύ συμφωνούσες!) είναι να διαβάσουμε την Προγραμματική Συμφωνία που σας χάρισε τη νίκη των εκλογών και να δούμε πώς θα τιμήσουμε τις υπογραφές μας. Να δούμε πώς θα τιμήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε απέναντι στους πολίτες όταν τη 2η Κυριακή τους καλούσαμε να ψηφίσουν Τσεβά - Ξηντάρα.
Εάν διαφωνεί η Δήμητρα με την ανακοίνωσή μας, ας μην κρύβεται πίσω από εσένα. Ας βγει να μας εξηγήσει γραμμή προς γραμμή ότι τήρησε τους όρους της Προγραμματικής Συμφωνίας. Ας παραθέσει στοιχεία ότι, από Οκτώβριο έως σήμερα, βρισκόμαστε συχνά, συζητάμε και εργαζόμαστε από κοινού όπως είχαμε ρητά συμφωνήσει για τα μεγάλα ανοικτά θέματα του Δήμου, ότι συμμετέχουμε στα προ-συμβούλια της παράταξής σας, ότι σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον του Δήμου. Όσο κι αν κρύβεται στις σκιές η Δήμητρα με την ελπίδα ότι θα ξεχαστεί το «στίγμα» της πολιτικής αναξιοπιστίας της, όσες ψευδείς «διαρροές» και αν διοχετεύει, όσες «υποσχέσεις» έναντι «σιωπής» και αν προσφέρει, οι δημότες γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια και αντιλαμβάνονται ότι δεν έχει το στοιχειώδες πολιτικό θάρρος να αντιμετωπίσει τις πράξεις της.
 
Η απάντηση ήρθε αμέσως από τον κ. Ξηντάρα
Ανδρέα συμφωνώ μαζί σου μόνο στον τίτλο.
Στα υπόλοιπα:
Μπορείς να μας εξηγήσεις τη συμφωνία με τον πρώην δήμαρχο; Τον οποίο μάλιστα... ξεπέρασες στις ψήφους της αντιπολίτευσης;
Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί ο συνεργάτης σου αρνήθηκε τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου;
Ζήτησες ή όχι να μην υπάρχουν αντιδήμαρχοι; Γιατί;
Σε κάθε περίπτωση: αν θέλεις να αναλάβεις ευθύνες μπορείς. Η δική μας στάση ευθύνης δεν αλλάζει.
 
Και η ανταπάντηση του κ. Βασιλόπουλου
Πάμε με τη σειρά λοιπόν σε όσα αναφέρεις:
1) Συμφωνία με τον Μπουρνούς δεν υπάρχει. Αλλά και να υπήρχε θεωρείς ότι η συμφωνία θα ήταν να τον ξεπεράσω σε ψήφους.
2) Ο κ. Αλειφαντής αρνήθηκε τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου, διότι η Τσεβά του είπε «Θα σε βάλω εντεταλμένο στον πολιτισμό, βοηθό της Λαμπίρη». Αυτό καταλαβαίνεις ότι απέχει από την προγραμματική μας συμφωνία.
3) Αντέδρασα στην πρόταση της Τσεβά ότι πλέον δεν γίνεται αλλιώς γιατί έχει ήδη διορίσει δυο αντιδημάρχους στα αντικείμενα που είχατε υπογράψει ότι θα ανήκουν σε εμάς.
Σε κάθε περίπτωση, να εξηγήσετε στους πολίτες το λόγο που 3 μήνες δεν έχουμε συνεδριάσει ως ομάδες για τα θέματα του δήμου, δεν έχουμε πάει σε κοινές συναντήσεις με φορείς, δεν βρισκόμαστε σε προσυμβούλια.