iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Στον ουρανό των
αθανάτων ο μυθικός
Γιώργος Δαρίβας


Το Ελληνικό ποδόσφαιρο πενθεί για τον θάνατο του Γιώργου Δαρίβα σε ηλικία 98 ετών, μιας σπουδαίας μορφής του Ολυμπιακού που μεσουράνησε στις δεκαετίες του '50 και του '60.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων είχε γεννηθεί στις 12 Μαρτίου 1926 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Νίκη Πλάκας από την οποία το 1946 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό.

Με τους ερυθρόλευκους, όπου οι οπαδοί τον φώναζαν «Λορέντζο» (ήταν το παρατσούκλι του) αγωνίστηκε σε 270 αγώνες έχοντας 160 γκολ, αν και αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή, ενώ για μια χρονιά (58-59) αγωνίστηκε στη Δόξα Πειραιά.
Ο Δαρίβας χρίστηκε διεθνής 6 φορές πετυχαίνοντας και 4 γκολ με το εθνόσημο. Ως προπονητής εργάστηκε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, αλλά και ως υπηρεσιακός στην πρώτη ομάδα ενώ πέρασε κι από τους πάγκους των Κάδμου Θηβών, Εθνικού Αστέρα, Παναιγιάλειου, Φωστήρα, Βύζαντα Μεγάρων, ΑΟ Χαλκίδας, Ηλυσιακού, Ατρόμητου Αθηνών, Απόλλωνα Καλαμαριάς και ΑΟ Τρικάλων.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού κατέκτησε 7 πρωταθλήματα Ελλάδας, 6 Κύπελλα Ελλάδας και 11 πρωταθλήματα Πειραιά, ενώ ως προπονητής των Πειραιωτών το πρωτάθλημα του 1975 και δύο Κύπελλα (1971, 1975).