iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ξετυλίγεται το ''κουβάρι''
της Ελληνικής μαφίας
με τις δύο συλλήψεις


''Στο ψαχνό'' χτύπησε η έρευνα της αστυνομίας γύρω από τις εκτελέσεις μελών της λεγόμενης Greek mafia, καθώς πρόκειται για μια από τις ελάχιστες φορές που οδηγήθηκαν σε συλλήψεις δολοφόνων του οργανωμένου εγκλήματος.

Προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον δυο εκτελεστών, που είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, για τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και την απόπειρα κατά του Μαυρόπουλου στη Πιερία.

Ανάμεσα σε εκείνα τα στοιχεία που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις εν λόγω συλλήψεις, ήταν αποτύπωμα το οποίο είχε εντοπιστεί μετά την εκτέλεση του Σκαφτούρου, στο εξοχικά του στα Σκούρτα Βοιωτίας, τον Απρίλιο του 2022. Το αποτύπωμα είχε βρεθεί σε μηχανή, με την οποία διέφυγαν οι δράστες, την οποία όμως είχαν εγκαταλείψει.

Παράλληλα, προχώρησαν στην ταυτοποίηση ατόμων. Ανάμεσά τους είναι έγκλειστος στις φυλακές αλλά και δύο πρόσωπα  που φέρονται να έφυγαν στο εξωτερικό και γι' αυτούς θα εκδοθούν σχετικά εντάλματα σύλληψης. Όλοι τους χαρακτηρίζονται ως «σκληροί» ποινικοί.

Επίσης εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και στην πρόσφατη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο, καθώς στις διωκτικές Αρχές είχε φτάσει πληροφορία για εμπλοκή σε λαθρεμπόριο τσιγάρων, κάτι το οποίο και ελέγχεται.