iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 22 Μαΐου 2024

Έκλεβαν οικοδομικά
υλικά και τα μετέφεραν
με νεκροφόρα!


Το τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας προχώρησε στην εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε συστηματικά κλοπές οικοδομικών υλικών από νεοαναγειρόμενες οικοδομές σε περιοχές της Αττικής.

Στη ''φάκα'' 56χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του αλλά και σε βάρος άλλων δραστών οι οποίοι αναζητούνται, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 56χρονος μετέφερε με τη χρήση φορτηγού, πλήθος οικοδομικών υλικών προκειμένου να προβεί στην πώλησή τους σε άλλα άτομα στην περιοχή της Γλυφάδας.

Ως προς τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, εισέρχονταν σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές και αφαιρούσαν διάφορα είδη κατασκευής οικοδομής, τα οποία διοχέτευαν αμέσως προς πώληση, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.

Για τη μεταφορά των οικοδομικών υλικών χρησιμοποιούσαν φορτηγά οχήματα αλλά και όχημα ειδικά κατασκευασμένο για τη μεταφορά νεκρών.
Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μεθοδολογία από οικοδομές σε Βούλα, Βάρη, Νέα Κηφισιά και Νίκαια.
Ο 56χρονος, ο οποίος έχει συλληφθεί κατ' επανάληψη για ομοειδή αδικήματα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας συνεχίζονται.