iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Πρώτη πρωτιά για
τον Μίλτο Τεντόγλου
τη νέα χρονιά


Ο Μίλτος Τεντόγλου άνοιξε τη χρονιά στο Indoor Tour της WA στην Οστράβα, όπου συνδύασε την παρουσία του με νίκη και άλμα στα 8,09 μέτρα.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του στα 7,81 μ. και συνέχισε διαδοχικά με 7,91 μ., 8,09 μ., 8,00 μ. ήταν άκυρος στο 5η και δεν ολοκλήρωσε την έκτη του προσπάθεια.

Ο Τεντόγλου είναι αθλητής που κυνηγάει πάντα το καλύτερο και δεν αρκείται μόνο στην πρώτη θέση, καθώς θέλει να συνδυάζει την παρουσία του με επιδόσεις υψηλού επιπέδου. Με τη σημερινή του επίδοση είναι στην κορυφή της Ευρώπης για το 2024 και στη δεύτερη θέση στον κόσμο πίσω από το 8,16 μ. του Κολομβιανού Νταλμέρο.

Ο κορυφαίος άλτης του μήκους στο κόσμο θα συνεχίσει τους αγώνες του στις 11 του μηνός στο Παρίσι κι έπειτα αναμένεται να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ. Τη δεύτερη θέση στον σημερινό αγώνα κατέλαβε ο Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) με 8,03 μ. και τρίτος Ρις Αντεμπόλα (Ιρλανδία) με 7,93 μέτρα. Πρώτος μεγάλος στόχος της χρονιάς για τον Τεντόγλου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκόβης.