iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Εισαγγελική έρευνα
για την επίθεση
σε σχολείο στα Καλύβια


Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, προκάλεσε η καταγγελία καθηγητών και γονέων Γυμνασίου των Καλυβίων ότι πατέρας μαθητή εισέβαλε στη τάξη του γιου του εν ώρα μαθήματος και επιτέθηκε στην καθηγήτρια, η οποία λίγη ώρα πριν είχε ζητήσει από τον μαθητή να αποχωρήσει από την αίθουσα λόγω απρεπούς συμπεριφοράς.

Η κ. Αδειλίνη απέστειλε τα σχετικά δημοσιεύματα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις.

Στην ίδια επιστολή οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν μεταξύ άλλων ότι «ο σύλλογος διδασκόντων είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να απαντήσει στο συγκεκριμένο περιστατικό και με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσει ανάλογες συμπεριφορές.

Την ίδια στιγμή προχωράμε σε τρίωρη στάση εργασίας δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να βρει η βία ζωτικό χώρο στο σχολείο. Το σχολείο δεν είναι αρένα! Είναι χώρος μόρφωσης και πολιτισμού και ως τέτοιος λειτουργεί από την ίδρυσή του έως σήμερα».