iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Κ. Βελόπουλος: Να
δηλώσουν όλοι οι
βουλευτές αν είναι γκέι


Σε δημόσιες δηλώσεις για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις κάλεσε τους βουλευτές ο Κυριάκος Βελόπουλος προκαλώντας ένταση στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σχολιάζοντας την φράση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρου Μπιμπίλα που κάλεσε την Εκκλησία «να πει πόσοι γκέι ιερείς υπάρχουν», είπε «γιατί δεν ρωτάμε πόσοι εδώ μέσα είναι ομοφυλόφιλοι; Για να ξέρουμε δηλαδή πως θα ψηφίσουν στο νομοσχέδιο για τον γάμο.

Να ξέρουμε αν ψηφίζουμε υπέρ των δικών μας προτεραιοτήτων και επιθυμιών ή υπέρ του ελληνικού λαού. Γιατί αν εγώ είμαι εφοπλιστής και βουλευτής και έρθω εδώ να ψηφίσω υπέρ των φοροαπαλλαγών θα είναι διαπλοκή. Ας βγουν λοιπόν επισήμως όλοι οι βουλευτές και να πουν “είμαι αυτό ή το άλλο”. Για να ξέρουμε ποιοι και γιατί θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο».

Η τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη.

«Είπε ο Βελόπουλος ότι αν κάποιος βουλευτής είναι ομοφυλόφιλος να το δηλώσει γιατί λέει ότι έχει έννομο συμφέρον με το νομοσχέδιο για τον γάμο όπως θα είχε ένας βουλευτής - εφοπλιστής αν ερχόταν νομοσχέδιο για την ναυτιλία. Τι είναι αυτά που ακούμε; Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει σε ποια αίθουσα βρίσκεται. Να ανακληθεί στην τάξη και να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα είπε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Μπιμπίλας απαντώντας για την αναφορά του για τους «γκέι ιερείς» σημείωσε «Δεν το είπα από το βήμα της Ολομέλειας αλλά σε μια στιγμή έντασης» και πρόσθεσε «Οι ηθοποιοί έχουν δικαίωμα να λένε τις απόψεις τους. Οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να είναι άθρησκοι και να είναι το ίδιο πατριώτες. Είμαι άθρησκος αλλά το ίδιο Έλληνας με τον κ. Βελόπουλο και θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μου».

Από την Ελληνική Λύση απάντησε ο κ. Κωνσταντίνος Χήτας. Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε «Είναι θράσος να απευθύνεστε με αυτό τον ιταμό τρόπο στον κ. Βελόπουλο. Να είστε πιο προσεκτικός. Ισως σας έχει επηρεάσει η δημοσκοπική στασιμότητα” ενώ προς τον κ. Μπιμπίλα σημείωσε “εδώ είναι Βουλή των Ελλήνων. Μου λέτε ότι είναι δικαίωμα να είναι κάποιος άθρησκος; Δηλαδή τι μας λέτε ότι είναι δικαίωμα να μην είναι κάποιος πατριώτης;»