iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Την Τρίτη στην Αθήνα
το αγροτικό
συλλαλητήριο


Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες των αγροτών για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη στην Αθήνα.

Οι επικεφαλής των μπλόκων διαμηνύουν ότι η συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση θα είναι μαζική με τους παραγωγούς της Θεσσαλίας να αναφέρουν ότι μόνο από τη Λάρισα αναμένεται να κινηθούν πάνω από 100 τρακτέρ προς την πρωτεύουσα.

Παράλληλα με τις προετοιμασίες των αγροτών, κινητικότητα επικρατεί και στην αστυνομία με συνεχείς συσκέψεις των επιτελών της αστυνομίας προκειμένου να αποτραπούν ανεξέλεγκτες κινήσεις αγροτικών μηχανημάτων στην Αθήνα. 
Σε σύσκεψη της αστυνομίας αποφασίστηκαν τα εξής: Όλα τα τρακτέρ, οχήματα αγροτών θα φτάσουν έως την λεωφόρο Αθηνών και από εκει στην Πλατεία Καραισκακη και στη συνέχεια στην Πλατείας Ομονοίας. Τα αγροτικά μηχανήματα θα κινηθούν προς το Συνταγμα μόνο από έναν δρόμο, είτε στην Πανεπιστημίου είτε στην Σταδίου και θα πρέπει ένας να είναι ανοικτός για την κίνηση ασθενοφορων, πυροσβεστικής κτλ. Άρα οποιος δρόμος αποφασιστεί, είτε Σταδίου είτε Πανεπιστημίου, εκεί θα σταθμεύουν τα τρακτέρ
Όσα έρθουν τόσα θα μπουν. Δεν υπάρχει πλαφόν στο νούμερο των τρακτέρ. 100 έρθουν 100 θα μπουν. Θα γίνει συνεννόηση με αγρότες κ θα συγκεντρωθούν στα διόδια Αφίδνες και Ελευσίνα ώστε να ξεκινήσουν όλοι μαζί για το κέντρο. Όλα τα πούλμαν που θα μεταφερουν τους αγρότες θα πανε στο ΟΑΚΑ. Όλη η Τροχαία θα βρίσκεται στον δρόμο και όλη η ΕΛΑΣ σε επιφυλακή
Πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν μετά το τέλος της σύσκεψης ότι δεν υπάρχει καμμία διάθεση αντιπαράθεσης με τους αγρότες. «Είναι δικαίωμά τους να διαδηλώνουν αλλά να μην κλείσει η Αθήνα για δύο μέρες» ανέφεραν χαρακτηριστικά.