iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Εγκαινιάστηκε το νέο
σύγχρονο κτίριο του
ΟΠΕΚΑ στην Τρίπολη


Σε ένα σύγχρονο κτίριο στο κέντρο της Τρίπολης, μεταφέρθηκε και στεγάζεται πλέον η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΑ, όπου εξυπηρετούνται οι πολίτες των νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου οικογένειας και κοινωνικής συνοχής.

Τα νέα γραφεία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαθέτουν σύγχρονες υποδομές πρόσβασης για άτομα με αναπηρίες και ευρύτερα εμποδιζόμενα άτομα και έχει λάβει και τη σχετική έγκριση του αρμόδιου τοπικού εκπρόσωπου της ΕΣΑμεΑ. 

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων έγιναν τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, του περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού, του βουλευτού Αρκαδίας της ΝΔ, Κωνσταντίνου Βλάσση, της  βουλευτού Κορίνθου της Ν.Δ Μαριλένας Σουκούλη, του Δημάρχου Τριπόλεως, Κωνσταντίνου Τζιούμη, του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Πρόδρομου Πύρρου, του εκπροσώπου της ΕΣΑΜΕΑ Πελοποννήσου, Νίκου Καραλή, του Διοικητή Κωνσταντίνου Γλούμη και της Υποδιοικήτριας Ευθυμίας Καρποδίνη του ΟΠΕΚΑ, των Γενικών Διευθυντών και των υπόλοιπων στελεχών του ΟΠΕΚΑ, της Προέδρου ΔΕΕΠ Αρκαδίας Βασιλικής Μαυραϊδοπούλου και του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας Ευθύμιου Πετρόπουλου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος Τσαγγούρης.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη σε δήλωσή της ανέφερε:

«Δυναμώνουνε και εκσυγχρονίζουμε το κοινωνικό κράτος σε όλα τα επίπεδα. Στόχος να προσφέρουμε στους  πολίτες, απρόσκοπτη πρόσβαση, γρήγορη εξυπηρέτηση και με όρους αξιοπρέπειας στις υπηρεσίες και τις δομές μας. Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας υλοποιεί μια συνεκτική κοινωνική πολιτική, η οποία συνδυάζει επιδοματική ενίσχυση με πρωτοποριακά ενεργητικά προγράμματα υποστήριξης. Διαθέτει για αυτό, μέσω του ΟΠΕΚΑ, το ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο. Κανέναν πίσω. Μειώνουμε τις ανισότητες και μεγαλώνουμε τις ευκαιρίες» 

Ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Γλούμης δήλωσε: «Εγκαινιάσαμε στην Τρίπολη το νέο κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου του ΟΠΕΚΑ, παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη. Ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης, πλήρως προσβάσιμο και φιλικό προς τους πολίτες και τους υπαλλήλους μας. Υποχρέωσή μας είναι  η κοινωνική φροντίδα και η  ουσιαστική αλληλεγγύη, με ενιαίους κανόνες και ισότιμη πρόσβαση για όλους και  ιδιαίτερα προς τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας. Στόχος μας στον ΟΠΕΚΑ είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων, τόσο μέσα από την επαφή τους με τις υπηρεσίες μας όσο και μέσω των ψηφιακών διαύλων που τους παρέχουμε και διαρκώς ενισχύουμε»

Από το 2006 έως τον Δεκέμβριο 2023 η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου στεγάζονταν σε κτίριο στα όρια της πόλης, στην οδό ΟΗΕ & ΝΑΥΠΛΙΟΥ. Τον Δεκέμβριο του 2023 η Υπηρεσία μετεγκαταστάθηκε  στο νέο κτίριο στην οδό Ουάσιγκτον 77 και Πλατεία Βαλτετσίου.

Η πρόσβαση των πολιτών, και ιδίως των δημοτών της Τρίπολης, στα νέα γραφεία της διεύθυνσης είναι σαφώς πιο εύκολή καθώς βρίσκεται πλέον σε κεντρικό σημείο του Δήμου ενώ ο ΟΠΕΚΑ καταβάλλει χαμηλότερο ενοίκιο σε σχέση με το προηγούμενο κτίριο.  Το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα  2.700€ έναντι 3.050€.