iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα Η παρουσίαση
του βιβλίου του
Θανάση Λεβέντη


Το σημαντικό βιβλίο του Θανάση Λεβέντη «Οδοιπόρος σε δύσβατους δρόμους» (Θεμέλιο, 2023) παρουσιάζουν την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ραφήνας ο πρώην υπουργός Φώτης Κουβέλης, ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίπου και ο γιατρός και συγγραφέας Ευάγγελος Μαυρουδής. Την εκδήλωση θα συντονίσει η ιστορικός Τέχνης Δρ. Λαμπρινή Μπενάτση.

Ο Θανάσης Λεβέντης, Καθηγητής Νευροχειρουργικής, υπήρξε για πολλά χρόνια Βουλευτής και Νομαρχιακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής. Στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο περιγράφονται οι ανυπέρβλητες δυσκολίες και τα εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεράσει το φτωχό αγροτόπαιδο από τα ορεινά Βίλια, που αγωνιζόταν να φυτέψει φακές στο σκληρό σαν τσιμέντο έδαφος του χωριού του, μέχρι να φτάσει να ασκεί την κορυφαία ιατρική ειδικότητα αλλά και να τιμάται από τους συμπατριώτες του εκλεγμένος σε κορυφαία πολιτικά αξιώματα.

Με πηγαία ροή λόγου ο Θανάσης Λεβέντης ζωντανεύει την ιδιαίτερα δύσκολη, Σπαρτιάτικη εποχή των παιδικών και νεανικών χρόνων του ενώ, παράλληλα, μεταφέρει τον αναγνώστη στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον της Ελευσίνας, όπου ανδρώθηκε, το οποίο δυστυχώς επρόκειτο να χαθεί. Αναφέρεται λεπτομερειακά σε όλη την επιστημονική και πολιτική του διαδρομή, χωρίς να παραλείπει και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τελευταία χρόνια, που αφορούν τη μνημονιακή εποχή, με τις εξελίξεις και τις διασπάσεις της Αριστεράς, αναφέροντας μάλιστα άγνωστες λεπτομέρειες. Δεν παραλείπει επίσης να καταγράψει τα τρέχοντα προβλήματα της Αττικής αλλά και τα παραλειπόμενα που αφορούν τη δημιουργία γενικού νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.