iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Χρήστος Βολικάκης:
Η αδικία μαζεύει
οργή Θεού


Νέα ανάρτηση, με έμμεσο μήνυμα αναφορικά με την είδηση ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία, έκανε ο Χρήστος Βολικάκης.

«Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία. Όλες οι αμαρτίες έχουν ελαφρυντικά, η αδικία δεν έχει -μαζεύει οργή Θεού. Φοβερό!», αναφέρεται σε σχετικό story του ποδηλάτη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram -απόφθεγμα που αποδίδεται στον Άγιο Παΐσιο.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI), ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, σε νέα ανάλυση δείγματος που είχε δοθεί από τον ίδιο στις 16 Αυγούστου 2016, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας.

Πρόκειται για την ουσία LGD-4033, η οποία επιταχύνει την αύξηση της μυϊκής μάζας και αυξάνει τη δύναμη σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Χρήστος Βολικάκης, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, προχώρησε σε μία ανάρτηση με νόημα, γράφοντας στο Instagram: «Ο παππούς μου έλεγε: Όταν δουν ότι δεν μπορούν να σας φτάσουν, πόσο μάλλον να σας ξεπεράσουν, θα προσπαθήσουν να σας μειώσουν. Αυτό λέγεται φθόνος».
Ακολούθησε ανακοίνωση του δικηγόρου του αθλητή, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος «δηλώνει πλήρη άγνοια» και «θα κινηθεί νομικά για τη δικαίωσή του, γιατί είναι απορίας άξιο πώς μετά από 8 χρόνια συμβαίνουν όλα αυτά».