iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Εθνική Ελλάδος 'Ενα
βήμα από το όνειρο
του Euro 2024


Το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειαζόταν η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για να βρεθεί ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση έγινε στην OPAP Arena.
Με μπροστάρη τον αρχηγό Τάσο Μπακασέτα η γαλανόλευκη σ' ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο διέλυσε το Καζακστάν και εξασφάλισε την πρόκριση της στον τελικό των play off της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024.
Εκεί όπου την Τρίτη 26Μαρτίου στην Τιφλίδα θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία που επιβλήθηκε στον άλλο ημιτελικό με 2-0 του Λουξεμβούργου.
Με την ελληνική ομάδα να έχει μπει πολύ δυνατά, έχοντας και τη βοήθεια του κόσμου, μόλις στο 9' ο Πέλκας αφού είδε τον Σάτσκι να διώχνει το σουτ, διεκδίκησε τη μπάλα και κέρδισε το πέναλτι.
Ο Μπακασέτας «εκτέλεσε» τον Καζάκο γκολκίπερ για το 1-0 με το γήπεδο να παίρνει φωτιά. Οι άπειροι από τέτοιες συνθήκες πίεσης φιλοξενούμενοι πριν συνέλθουν απο το γρήγορο γκολ δέχθηκαν και το δεύτερο στο 15'..
Σε μια απλή, αλλά ιδανική επίθεση η μπάλα κυκλοφόρησε άψογα κι ο Μασούρας με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Πέλκα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με τον τελευταίο με κεφαλιά ψαράκι να κάνει το 2-0.
Το Καζακστάν τα είχε χαμένα και αφού δεν εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό λάθος που κάναμε στα πρώτα 45 λεπτά, ''πέταξε λευκή πετσέτα''.
Στο 23' από κακή εκτίμηση του Τσιμίκα ο Τσεσνόκοφ έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Χατζηδιάκου και κατέληξε στη ρίζα του δοκαριού προς ανακούφιση όλων...
Το 2-1 δεν έγινε κι αφού για ένα δεκάλεπτο πάγωσε ο ρυθμός, ήρθε το τελειωτικό χτύπημα μ' ένα εντυπωσιακό τρίλεπτο ξέσπασμα.
Στο 37' νέα εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, μαγική σέντρα με το εξωτερικό από τον Μασούρα στον Ιωαννίδη που σαν σε προπόνηση έκανε το 3-0 με τους Καζάκους να προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε...
Δεν πέρασε όμως πολύ ώρα από τη σέντρα, κι η Εθνική κέρδισε κόρνερ με τον Τσιμίκα να κάνει τη σέντρα ακριβείας και τον Κουρμπέλη να πετυχαίνει το 4-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Η πρόκριση είχε κριθεί και με την έναρξη του Β' ημιχρόνου ο Πογιέτ απέσυρε τον Χατζηδιάκο που προέρχονταν από τραυματισμό βάζοντας τον Ρέτσο.
Ο Μαρόσκιν στο 86' με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.