iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Στο Ψυχιατρείο των
φυλακών Κορυδαλλού
ο 39χρονος δολοφόνος


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 39χρονος που μαχαίρωσε εν ψυχρώ την κοπέλα λίγα μέτρα μακριά από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά τη μία το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας επιπόλαιων -σύμφωνα με τους γιατρούς- τραυμάτων, που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, ο δράστης της δολοφονίας δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις στη δικαστική λειτουργό για όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας, που επιτέθηκε και μαχαίρωσε την πρώην σύντροφό του.
Ο γυναικοκτόνος παρέμεινε λίγα λεπτά στο ανακριτικό γραφείο. «Δεν θυμάμαι τίποτα, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή» ήταν τα μόνα λόγια που είπε, απευθυνόμενος στην ανακρίτρια.
Ο συνήγορός του παρέδωσε υπόμνημα, όπου ο 39χρονος επικαλείται σοβαρά και χρόνια ψυχικά νοσήματα, για τα οποία, όπως υποστηρίζεται, έχει νοσηλευτεί τα τελευταία δέκα χρόνια επτά φορές.

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι μέσα σε ένα μόλις πεντάμηνο, το 2023, είχε εισαχθεί τέσσερις φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Όπως φαίνεται να αναφέρει ο κατηγορούμενος, έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να υποστεί και ψυχωσικά επεισόδια. Με βάση τους ισχυρισμούς του 39χρονου, η υπεράσπιση ζητά να του αναγνωριστεί είτε ακαταλόγιστο είτε μειωμένος καταλογισμός.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.