iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ραφήνα Ο Αργύρης
Κωστάκης ελπίζει για
τον Αραφήνειο Δρόμο


Με την ευλογία του Θεού έτρεξα και φέτος, στον 8ο Αραφήνειο Δρόμο στη Ραφήνα.

Άνευ καμίας σημασίας ο εκπληκτικός για την ηλικία μου, στα 60 πλέον, χρόνος που διένυσα τα 10 χιλιόμετρα. Αξία για τους αθλητές έχει η συμμετοχή, οι καλημέρες, οι αγκαλιές, η μαγευτική διαδρομή στο αρχικό μέρος του αγώνα, μέσα από τα δέντρα και δίπλα στη θάλασσα.

Έτρεξα για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2015 στα ''Δημητροπούλεια'', όπως ονομάστηκε αυτό το πρώτο Δρομικό event, στη μνήμη του Νίκου Δημητρόπουλου, ενός αξιοπρεπούς ανθρώπου με σχέδιο και κατάρτιση που αγάπησε την περιοχή όσο λίγοι. Αγάπησα, αγαπώ και αγαπώ ως αθλητής, ως μέλος του ανθρωπιστικού Κινήματος (φέτος έτρεξα εκπροσωπώντας τον Οργανισμό ''το Χαμόγελο του Παιδιού), ως πολίτης, ως δημοσιογράφος τον Αραφήνειο Δρόμο. Ένα αθλητικό γεγονός που κοσμεί τη Ραφήνα μας. Και δεν μπορώ να μην εξάρω τη συμβολή όλων όσοι τον υπηρέτησαν και τον υπηρετούν αυτή τη δεκαετία (ναι πέρασαν δέκα χρόνια, αν και το 20 και 21 λόγω της πανδημίας δεν διοργανώθηκε) αλλά πρωτίστως του Βασίλη Σπαντούρου. Αυτό που λένε σχεδόν όλοι την ψυχή της διοργάνωσης. Ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα αυτής της διοργάνωσης, όπως και οι διατελέσαντες πρόεδροι του π. ΔΟΠΑΠ Γιιώργος Δουβίτσας και Σπύρος Λουκάτος. Όπως και χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών που έχουν νιώσει τη χαρά του Αραφήνειου όλα αυτά τα χρόνια, από τα εξάχρονα παιδάκια της μίνι διαδρομής μέχρι τους ηλικιωμένους που μας συγκινούν με το κουράγιο και τη δυναμή τους.

Ελπίζω η νυν Δημοτική Αρχή να συνεχίσει να αγκαλιάζει με ειλικρινή αγάπη τον Αραφήνειο Δρόμο και να τον διατηρήσει στην κορωνίδα των εκδηλώσεων του δήμου Ραφήνας Πικερμίου. Ελπίζω να μην απαξιωθεί και να μην χαθεί αυτή η λάμψη τα επόμενα χρόνια.

Ελπίζω...