iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 30 Απριλίου 2024

Μαίνεται η πυρκαγιά
στην Ιεράπετρα
Ένας τραυματίας


Μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς στην Ιεράπετρα Κρήτης με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται διαρκώς με μονάδες από όλο το νησί.
Η φωτιά αρχικά κατευθύνθηκε προς τον παραθαλάσσιο οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου και πλέον κατευθύνεται βόρεια και ανατολικά γύρω από το δασάκι του Κουτσουρά. Τρεις άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, δύο πολίτες και ένας πυροσβέστης. Ο ένας πολίτης τραυματίας, ηλικίας 74 ετών έχει διασωληνωθεί. 
Το μεσημέρι του Σαββάτου το μέτωπο έχει επικεντρωθεί σε ορεινά, δύσβατα σημεία μακριά από κατοικημένες περιοχές και απειλεί δασικές εκτάσεις τόσο προς την περιοχή του Κουτσουρά αλλά και πίσω από την κορυφογραμμή που είναι ορατή από τους νότιους οικισμούς.
Με εντολή του Δήμου Ιεράπετρας ο οικισμός του Μαύρου Κόλυμπου εκκενώθηκε ενώ με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών Μαύρου Κόλυμπου, Αχλιών, Αγιάς Φωτιάς και Γαλήνης έλαβαν οδηγία να κατευθυνθούν ανατολικότερα προς την περιοχή του Κουτσουρά. 
Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα.