iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Έρχεται ο πολικός
αεροχείμαρρος Πού
θα χτυπήσει


Χαλάει από την Πέμπτη σταδιακά ο καιρός, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου και σφοδρές βροχές και καταιγίδες.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως το διήμερο Παρασκευής - Σαββάτου, κάνοντας λόγο για «πολικό αεροχείμμαρο» που θα φέρει ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα βουνά.
Το κύμα κακοκαιρίας θα έρθει από τα βόρεια, και θα φέρει ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, ιδίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η κακοκαιρία θα χτυπήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με το θερμόμετρο να κάνει «βουτιά» έως και 10 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τα τελευταία 24ωρα, φέρνοντας τη θερμοκρασία σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του προειδοποίησε για δυνατή βροχόπτωση στα δυτικά και τα βόρεια, χωρίς ωστόσο να περιμένει ακραία φαινόμενα.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε πως η σημαντικότερη επιδείνωση του καιρού αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής, η οποία θα διαρκέσει για περίπου 24 ώρες.
Για «επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών» μίλησε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η οποία μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας, δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. με τοπικά μεγάλο όγκο νερού που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια.

«Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς!» αναφέρει από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος σημειώνει ότι θα πέσουν και χιόνια στα βουνά, με δυσκολότερες μέρες το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο.