iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Το σπασμένο παγκάκι
που δεν άλλαξαν 4
δήμαρχοι Αθηναίων!


Λίγο καλή μνήμη και λίγο καλή τύχη να έχει ο δημοσιογράφος και μπορεί να βγάλει "λαβράκι'' όπως λέγαμε παλιά στις εφημερίδες!

Σίγουρα ήταν αρχές του 2011 - και το θυμάμαι πολύ καλά γιατί ήταν ένα δραματικό καλοκαίρι για τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 που δεν εκπέμπει εδώ και χρόνια - και είχα κατέβει στην ΕΣΗΕΑ για μια επικείμενη απεργία, καθώς οι εργαζόμενοι είμασταν απλήρωτοι επί μήνες. Πήγα να ξαποστάσω σε ένα παγκάκι στην αρχή της οδού Ασκληπιού, απέναντι από το βιβλιοπωλείο ''Πολιτεία'' στο παρκάκι, αλλά μέσα στην ένταση της ημέρας δεν πρόσεξα πως το μισό ήταν σπασμένο, αλλά ευτυχώς τελευταία στιγμή δεν κάθισα και πήγα στο διπλανό. Έλειπε η μισή σανίδα, που προφανώς κάποιος βάνδαλος είχε σπάσει. Τότε ήταν δήμαρχος ο Γιώργος Καμίνης.

Τα χρόνια πέρασαν και το απόγευμα της 19ης Απριλίου 2024 ξαναβρέθηκα τυχαία στο ίδιο σημείο περπατώντας, γιατί μόλις είχα αγοράσει ένα βιβλίο από την ''Πολιτεία'' και θέλησα να του ρίξω ''διψασμένος'' μια ματιά. Το ξέρω πως είναι αδύνατον να το πιστέψετε, αλλά το παγκάκι 13 χρόνια μετά παραμένει σπασμένο! Ναι σπασμένο!

Ο Καμίνης έφυγε, ήρθε για τρεις μήνες ένας υπηρεσιακός δήμαρχος ο Γιώργος Μπρούλιας (πού να τον θυμόμαστε), μετά ο Κώστας Μπακογιάννης και τώρα ο Χάρης Δούκας. Τέσσερις δήμαρχοι και ούτε ένας δεν έφτιαξε το κακόμοιρο το παγκάκι στην ''καρδιά'' της πρωτεύουσας και μάλιστα - τί σύμπτωση - πίσω από κτίριο νευραλγικής υπηρεσίας του δήμου Αθηναίων στην οδό Σόλωνος!

Μακάρι αυτό το φωτορεπορτάζ να κινητοποιήσει τον δήμο Αθηναίων και να αλλάξει τη ''στοιχειωμένη'' σανίδα στο παγκάκι...

(Εκτός κι αν αδικώ κάποιον δήμαρχο που το έφτιαξε αλλά το ξανάσπασαν. Αν είναι έτσι συγνώμη και πάντως ο κ. Δούκας ας το ξαναφτιάξει...)