iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Ο Γιώργος Κώτσηρας
θα φέρει το Άγιο
Φως στην Ελλάδα


Στις 19:30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αναμένεται η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την Ελληνική επικράτεια με ειδικές πτήσεις.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος θα παραλάβει το Άγιο Φως, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ', με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με μέριμνα της Ελληνικής κυβέρνησης και στη συνέχεια, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις, αποκλειστικά για τη μεταφορά του Φωτός, σε 9 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Αυτή την ώρα (12 το μεσημέρι) πραγματοποιείται η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.

Η Aφή του Αγίου Φωτός, η οποία συμβολίζει τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, τελείται στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ναός είναι κατάμεστος από πιστούς και χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να βιώσουν από κοντά το μεγάλο θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.