iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Ασκήθηκε έφεση για
τον πολύνεκρο όλεθρο
σε Μάτι - Κ. Λιμανάκι


Επανεξέταση της υπόθεσης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δρομολόγησε η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, καθώς άσκησε έφεση κατά της απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις, όταν το δικαστήριο μετά από διαδικασία 19 μηνών καταδίκασε μόνον 6 από τους 21 κατηγορούμενους, επιβάλλοντας ποινές ως 5 χρόνια τις οποίες μετέτρεψε σε χρηματικές με 10 ευρώ την ημέρα.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε σε άσκηση έφεσης με εντολή της ίδιας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη αλλά και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Καλλιόπης Βαρδάκη.

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης, δηλαδή για όλους τους αθωωθέντες, πλην του ηλικιωμένου που έβαλε τη φωτιά που καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή και για τον οποίο δεν μπορούσε νομικά να ασκηθεί έφεση.
Παράλληλα, η έφεση αφορά στις ποινές, τα ελαφρυντικά τα οποία αναγνωρίστηκαν στους 6 καταδικασθέντες, αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους σε χρηματική προς δέκα ευρώ την ημέρα. Η έφεση ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά.

Κατά συνέπεια η υπόθεση θα εισαχθεί σε δίκη στο σύνολο της σε δεύτερο βαθμό.
Ακόμη, αγώνα δρόμου έχει ξεκινήσει η Δικαιοσύνη για την καθαρογραφή της απόφασης προκειμένου η δίκη σε δεύτερο βαθμό Εφετείο), να ξεκινήσει μέσα στο 2024 καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να παραγραφούν οι όποιες ποινικές ευθύνες για όλους τους υπεύθυνους.