iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Αρχαιοκάπηλοι
έστελναν νομίσματα
με κούριερ!


«Επιχείρηση» μέσω διαδικτύου και εταιρειών ταχυμεταφορών είχε στήσει ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη, που πουλούσε με αυτόν τον τρόπο αρχαία νομίσματα. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι, 45 ετών ο καθένας, συνελήφθη και εις βάρος τους σχηματίστηκε κατηγορία για παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. 

Ο δρόμος για τη σύλληψή τους άνοιξε χθες το πρωί όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων προχώρησαν στην κατάσχεση τριών δεμάτων -εξ αυτών τα δύο με αποστολέα τον 45χρονο άνδρα και το ένα με αποστολέα τη 45χρονη γυναίκα – σε κατάστημα εταιρείας κούριερ. Στα δέματα εντοπίστηκαν πέντε νομίσματα, για τα οποία το ζευγάρι είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης έναντι χρηματικού ποσού, σε σελίδα του διαδικτύου.

Τα νομίσματα ανάγονται στη βυζαντινή εποχή (5ος – 12ος αιώνα μ.Χ.). Μετά από γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, τα νομίσματα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.