iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Οκτωβρίου 2018

Μετωπική σύγκρουση
Μπουρνού- Βασιλόπουλου
Η απάντηση δημάρχου

Μετωπική σύγκρουση του Βαγγέλη Μπουρνού με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, με αφορμή δηλώσεις του επικεφαλής της "Δύναμης Ανάπτυξης" για τις αμοιβές των προέδρων των ΝΠΔΔ. Ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου απαντά.

 

Κύριε Βασιλόπουλε,

Η υστεροβουλία που αναδεικνύετε δεν είναι καλός σύμβουλος  στην προσπάθειά σας να κερδίσετε την πολυπόθητη εμπιστοσύνη των πολιτών.

 Υιοθετήστε επιτέλους κανόνες αληθείας στην επικοινωνία σας,  από τους οποίους τείνετε δυστυχώς να πάρετε διαζύγιο.  Η αλήθεια είναι σίγουρα  ο μόνος ασφαλής δρόμος.

Για μια φορά αφήστε στην άκρη τη μικροπολιτική και την ανακρίβεια και υιοθετήστε την ηθική, την οποία πρέπει να έχουμε όλοι πρωτίστως στην πολιτική, "για "γεμίσετε το επιθυμητό τσουβαλάκι" σας με ψήφους.

Oι Δήμαρχοι σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, αυτοί πάντα επιλέγουν και προτείνουν εκείνους που θα αναλάβουν καίριες θέσεις στη διοίκηση του Δήμου - για τους οποίους  είναι και υπόλογοι- και βέβαια αυτοί θεσμικά εγκρίνονται  από το δημοτικό συμβούλιο.

Πιθανόν κάποιους από αυτούς να έχετε ψηφίσει και εσείς, αν ενθυμήστε.

Θεσμικά επίσης προβλέπεται καταβολή εξόδων παράστασης σε αυτούς και όχι αμοιβές -όπως λέτε - για να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

Σας αρέσει να επικαλείστε τα θεσμικά δικαιώματα και τις θεσμικές διαδρομές, αλλά οφείλετε να τις ακολουθείτε πάντα και όχι μόνο όταν σας βολεύει

Προβλέπονται φυσικά και άλλες θέσεις -όπως αντιδημάρχων- οι οποίες ανήκουν στην αποκλειστική διακριτική ευχέρεια επιλογής του δημάρχου και οι οποίες δεν λαμβάνουν την έγκριση του συμβουλίου. Και για αυτές τις θέσεις προβλέπονται αντιμισθίες  (έξοδα παράστασης), όπως πάλι θεσμικά προβλέπει ο νομοθέτης και δεν ζητήσατε -παραδόξως - την κατάργηση τους γιατί προφανώς δεν σας βόλευε.

Το τι κάνει ο καθένας τελικά αυτά τα χρήματα είναι άλλο κεφάλαιο (ευχαρίστως το συζητάμε), αλλά σας πληροφορώ ότι οι περισσότεροι εξ ημών επιστρέφουμε πολλαπλά τα χρήματα αυτά στο δήμο, γιατί είμαστε μια δημοτική αρχή που παράγουμε προσθετικό έργο στο δήμο και όχι στον εαυτό μας.

Αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα και αντέχει στη λάσπη που συμβάλλετε να πεταχτεί.

Αυτή η προσφορά μας να είστε σίγουρος ότι θα αποτυπωθεί και στην εκλογική κάλπη, στην κατάλληλη ώρα.

Πληροφοριακά εμείς κ. Βασιλόπουλε δεν κάναμε τους επιχειρηματίες σε δημοτικά ακίνητα, όπως εσείς όταν αναλάβατε επιχειρηματικές δράσεις στο δημοτικό ακίνητο της Καλλιτεχνούπολης (πρώην Αρετούσα) -με διαγωνιστική διαδικασία είναι αλήθεια-  ενώ όμως ήσασταν υποψήφιος δήμαρχος και απαγορευόταν να έχετε κατά την ορκωμοσία σας συναλλαγή με το δήμο, την οποία βέβαια καταστρατηγώντας όχι μόνο την ηθική αλλά και την νόμιμη πλευρά της όποιας οπτικής γωνίας έχετε και διατηρήσατε αυτή τη σχέση μέχρι και  6 μήνες  αργότερα.

Για να μην ξεχνιόμαστε, γίνεται αυτή η αναφορά όχι για άλλο λόγο, αλλά για να σας δείξω ότι  εμείς αποδείξαμε το ήθος μας όταν δεν υποβάλλαμε ένσταση εναντίον σας,  για να μην ορκιστείτε δημοτικός σύμβουλος.

Είχαμε δικαίωμα - όπως και κάθε πολίτης- δικαίωμα το οποίο δεν  ασκήσαμε για χάριν της ηθικής, που αποδειγμένα έχουμε, γιατί σεβόμαστε την όποια επιλογή των πολιτών.

 Εμείς δεν ανήκουμε στην κατηγορία αυτών που εύχονται να "ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα".

Κοιτάμε στα μάτια τους πολίτες και χειριζόμαστε έντιμα το δημόσιο χρήμα, γι' αυτό και ο δήμος μας αποτελεί πρότυπο πανελληνίως.

Δεν αποτελεί όμως πρότυπο για την συμπεριφορά μέρους της αντιπολίτευσης στη σύνθεση του ΔΣ και σε αυτό συμβάλλετε και εσείς με τις μικροπολιτικές σας αναφορές 

Επίσης αποκαταστήστε παρακαλώ την αλήθεια και αφήστε τις ανακρίβειες στην άκρη.

Από 1.1.2013, οι αποδοχές, οι αποζημιώσεις, τα έξοδα παράστασης και οι πάσης φύσεως αμοιβές των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου μειώνονται κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%). Κι αυτό με βάσει τις διατάξεις του ν.4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.

Η αναφορά αυτή στο νομικό πλαίσιο που συρρικνώνει την όποια καταβολή στα 400 ευρώ και όχι στα 800 ευρώ που ανακριβώς αναφέρεστε ,περιλαμβάνονταν στην εισήγηση και το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την αναλογία καταβολής  ποσού εντός των ορίων του πινακίου που προβλέπει ο νόμος και πάντως όχι στο ανώτερο προβλεπόμενο ποσό, το οποίο τελικά υπόκειται στην μείωση του 50% , ήτοι τελικά σε ποσό 400 ευρώ, όπως προανέφερα.

Επίσης αναζητήστε ότι αυτή η θεσμική καταβολή ποσών σε διοικήσεις ΝΠΔΔ έχει εφαρμοστεί σχεδόν στο σύνολο των δήμων -ψάξτε πχ όποιους γειτονικούς δήμους θέλετε- και θα αντικρίσετε την αλήθεια, που σκοπίμως κρύβετε, επικαλούμενος τάχα ηθικά θέματα, ηθική την αμελείτε βεβαίως, βεβαίως  όταν κάνετε ανακριβείς αναφορές.

Είναι αναμφισβήτητο ότι σχεδόν στο σύνολο των δήμων έχουν ληφθεί τέτοιες θεσμικές αποφάσεις  και  υπάρχει αδιάψευστος μάρτυρας το δικό μας κοντινό παρελθόν για νομικό πρόσωπο του πρώην δήμου Ραφήνας (Παιδικοί Σταθμοί). Μην παίζετε το ρόλο της "μωρής παρθένας". Δεν σας ταιριάζει

'Ολα αυτά  βέβαια οφείλατε να τα γνωρίζετε καλά, αφού έχετε διατελέσει Γενικός Γραμματέας Δήμου .

Πιστεύω ακράδαντα ότι είσαστε γνώστης και σκοπίμως αναζητάτε δήθεν ηθικά ερείσματα για να συνεχίσετε την αέναη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με ψεύδη και συκοφαντίες.

Σας καλώ -τουλάχιστον εσάς- να βρείτε κάτι σοβαρό για να μας κάνετε αντιπολίτευση και να αφήσετε τις κινήσεις εντυπωσιασμού.

Αντιπαλέψτε μας παράγοντας περισσότερα από εμάς, προσθέστε στο δικό μας έργο, γιατί οι πολίτες αναζητούν μόνο τη λύση των προβλημάτων

Έτσι ίσως κάποτε  να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

 Εμπιστοσύνη την οποία ομολογουμένως χάσατε και καταταγήκατε στη θέση της αντιπολίτευσης.

 Εμπιστοσύνη την οποία θα ξαναχάσετε με μαθηματική ακρίβεια ακλουθώντας τέτοιες μικροπολιτικές πρακτικές .