iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 23 Ιανουαρίου 2020

''Μπουρλότο'' από
πρόταση της Συνεργασίας
Ενεργών Πολιτών

 Πολιτικό ''μπουρλότο'' βάζει με ανοικτή προτασή της η Συνεργασία Ενεργών Πολιτών Ραφήνας Πικερμίου. Επισημαίνει στην επιστολή

Υπάρχουν μερικοί πολίτες που όσα λένε τα εννοούν. Εμείς, θέλουμε να ανήκουμε σ' αυτούς. Κάθε μας πράξη να αντιστοιχεί σε όσα δηλώσαμε στην πρώτη μας διακήρυξη. Έτσι:

ΒΗΜΑ1ο. Είπαμε, ότι "κανείς δεν μπορεί μόνος του, ότι όλοι πρέπει να δεσμευτούμε στα πιο σημαντικά για το αύριο της πόλης." Και πήραμε την πρωτοβουλία.

Στις 25 /1/2019 καλέσαμε όλους τους συνδυασμούς να δεσμευτούμε δημόσια σε ένα μίνιμουμ θέσεων, παρεμβάσεων και λύσεων.

Στο κάλεσμά μας απάντησαν θετικά (και έγιναν συναντήσεις), η «Νέα Αρχή» υπό τον κ. Πιστικίδη και το επιτελείο του και η «Σύγχρονη Πολιτεία» υπό τον κ. Μπουρνούς και το επιτελείο του.

Οι κύριοι Φαφούτης, Χριστόπουλος, Βασιλόπουλος, Τσαλαπατάνης, όπως ήταν και παραμένει αναφαίρετο δικαίωμά τους, δεν απάντησαν καν στην πρόταση διαλόγου , για την εξεύρεση ενός κοινού δεσμευτικού για όλους μίνιμουμ πολιτικών θέσεων.

ΒΗΜΑ2ο. Μιλήσαμε για την ανάγκη "οι πολίτες να πάρουν τις ευθύνες και την τύχη στα χέρια τους". Είπαμε ότι "τα τοπικά ψηφοδέλτια είναι μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα παραταξιακά ψηφοδέλτια, μικρογραφίες των κεντρικών". Και πήραμε την πρωτοβουλία.

Στις 30/1/2019 καλέσαμε όλους τους Δημοτικούς συνδυασμούς και τους επικεφαλής τους, να μην «κατεβάσουν» στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές παραταξιακά τοπικά ψηφοδέλτια!

Μέχρι σήμερα θετικά και δημόσια έχει απαντήσει μόνο η «Σύγχρονη Πολιτεία» δηλώνοντας ότι δεν θα καταρτίσει τοπικό παραταξιακό συνδυασμό, αφήνοντας χώρο για τη δημιουργία ανεξάρτητου τοπικού ψηφοδελτίου. Ενδιαφέρον αλλά και μια σειρά σοβαρών προβληματισμών εξέφρασε σε μια πρώτη προσέγγιση και η «Νέα Αρχή». Ουδείς άλλος εκ των συμμετεχόντων στα κοινά δέχτηκε ή απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία παραμένει κατατεθειμένη στην κοινωνία και θα την προχωρήσουμε μέχρι τέλους.

ΒΗΜΑ 3ο. Είχαμε πει, καθαρά και ενωτικά, πως όσοι είμαστε κοντά προγραμματικά, πρέπει "ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ" και να βάλουμε όλοι "ΤΟ "ΕΜΕΙΣ" ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΓΩ".

 

 

Σήμερα δίνουμε νόημα σε αυτές τις φράσεις και παίρνουμε ξανά την πρωτοβουλία:

Καλούμε τους συνδυασμούς, που ανταποκρίθηκαν θετικά στις μέχρι τώρα κινήσεις μας, τη «Νέα Αρχή»του Βασίλη Πιστικίδη και τη «Σύγχρονη Πολιτεία» του Βαγγέλη Μπουρνού ,μαζί με τη Συνεργασία Ενεργών Πολιτών στη συγκρότηση κοινού , ενωτικού ψηφοδελτίου στις εκλογές του Μαΐου.

Χωρίς προσωπικές στρατηγικές με όπλο μόνο το κοινό πρόγραμμα και τα στελέχη μας στην κοινωνία, «Νέα Αρχή», «Σύγχρονη Πολιτεία» και «Συνεργασία Ενεργών Πολιτών» μαζί με τους πολίτες μπορούν να αποτελέσουν τον ενωτικό, πολυσυλλεκτικό πόλο που θα γυρίσει σελίδα στην πόλη, θα διασφαλίσει το αύριο και θα αλλάξει νοοτροπίες ετών.

Μια 3πλή συμμαχία, με ανοιχτούς ορίζοντες, ικανή να διαχειριστεί τα κρίσιμα θέματα που θα ορίσουν το μέλλον της πόλης.

Θέτουμε αυτή την πρόταση, πρώτα απ' όλα στην κρίση των πολιτών του Δήμου μας. Να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά, να εκτιμήσει τη δύναμη της και να πάρει ενεργά μέρος στην υλοποίηση της. Γιατί τελικά ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής, ο μεγάλος κριτής είναι ο Πολίτης.

Μόνο με τη δική του θέληση μπορούμε να υπογράψουμε όλοι μαζί, ένα κοινωνικό συμβόλαιο ανιδιοτέλειας και συμμετοχής.

 

 

Κοσμήματα Ρολόγια Αρβανιτογιάννης | Arvanitogiannis.gr