iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 24 Ιανουαρίου 2019

Η απάντηση της
iselida.gr στον
Μάκη Βουδούρη

Άλλο ένα ρεπορτάζ (όπως όλα δηλαδή) της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr έγινε θέμα συζήτησης στη Ραφήνα και το Πικέρμι. Κι επειδή ο δημοσιογράφος δεν είναι ντέτεκτιβ, οφείλουμε μια απάντηση στον ευγενέστατο κατά τα άλλα δημοτικό σύμβουλο και γραμματέα εδώ και λίγες ώρες του δημοτικού συμβουλίου Μάκη Βουδούρη.

Κατ αρχάς όπως πολύ σωστά με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει ως δημόσιο πρόσωπο με το περασμά του από διάφορα κόμματα στην πολιτική του καριέρα και από θέσεις διοικητικής ευθύνης όπως ο ΕΟΠΥΥ, ο κ. Βουδούρης αναγνώρισε και στην κατ ιδίαν τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με πρωτοβουλία του αλλά και στη δημόσια τοποθετησή του από το fb, ότι προφανώς πρόκειται για πληροφορίες που πήραμε από (θεωρητικά) αξιόπιστη πηγή. Και ακριβώς προς τιμήν του όπως αναγνώρισε μιλάει με επαγγελματία δημοσιογράφο (γιατί η Ελλάδα γέμισε τα τελευταία χρόνια αυτοαποκαλούμενους "δημοσιογράφους") που εκτιμά τη δουλειά του, εννοείται πως έχει το ελεύθερο βήμα να πει τη δική του άποψη για αυτό ή οποιοδήποτε θέμα θελήσει στο μέλλον. Αυτός είναι ο ρόλος ύπαρξης των μέσων ενημέρωσης στις δημοκρατικές χώρες. Να φιλοξενούν όλες τις απόψεις και ο πολίτης να βγάζει τα συμπερασματά του. Η μόνη "ένσταση" με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπο του κ. Βουδούρη, στο δελτίο Τύπου μέσω fb είναι η τοποθέτηση στο "κάδρο" της αντιπαράθεσης με τον Γιώργο Χριστόπουλο και του δημοσιογράφου. "Πυροβολήθηκε" είμαστε σίγουροι όχι εσκεμμένα από τον κ. Βουδούρη και ο "ταχυδρόμος".

Ας είναι, μικρή σημασία έχει. Ο κ. Βουδούρης έγραψε λοιπόν και το επισημαίνουμε ξανά επειδή εκκρεμεί η συναντησή μας για να εκφράσει τη δική του άποψη που φυσικά θα δημοσιεύσουμε στο πλαίσιο του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας: "Διαψεύδω δημόσια όσα αναφέρετε στο σχόλιο σας,προφανώς ως πληροφορίες σας, διότι δεν υπήρξε κανένας διάλογος και καμία δέσμευση μου στον κ. Χριστόπουλο διότι ποτέ έως σήμερα όπου και αν λειτούργησα δεν υπήρξα υπό διορία! Μεσω λοιπόν της σελίδας σας καλώ τον κ. Χριστόπουλο να πράξει το ίδιο στις επόμενες ώρες".

Προφανώς δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει ο κ. Χριστόπουλος; επειδή δεν είμαστε ούτε υπαλληλοί του, ούτε Γραφείο Τύπου του, ούτε σφουγγοκωλάριοί του. Όχι μόνο αυτού αλλά και κανενός. Συνεπώς θα περιμένουμε κι εμείς όπως και ο κ. Βουδούρης την αντίδραση - αν υπάρξει - του κ. Χριστόπουλου. Γιατί εδώ το πράγμα σοβαρεύει. Κάποιος από τους δύο λέει χοντρά ψέμματα. Η ο κ. Χριστόπουλος ή ο κ. Βουδούρης. Δεν γίνεται να λένε και οι δύο αλήθεια ή και οι δύο ψέμματα. Πιστεύουμε σύντομα να μάθουμε την αλήθεια ως πολίτες του δήμου και φυσικά ως ψηφοφόροι. Μεγάλοι άνθρωποι είναι και οι δύο, δεν συγχωρείται να "παίζουν παιχνίδια". 

Το σίγουρο πάντως είναι ότι κάποιος θα βρεθεί σε πολύ δεινή θέση όταν λάμψει η αλήθεια. Προς το παρόν θα υπενθυμίσουμε το σχόλιο με το οποίο κλείσαμε το επίμαχο ρεπορτάζ για τη "μετωπική σύγκρουση" Χριστόπουλου - Βουδούρη. Γιατί μην τολμήσει να βγει κανείς από τους δύο να μας "παραμυθιάσει" ότι οι σχέσεις τους είναι "μέλι γάλα". Θα προσβάλουν τη νοημοσύνη μας κι αυτό δεν το ανεχόμαστε. "Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι" ότι είναι θαύμα το πώς αντέχουν πολιτικά ο ένας τον άλλον εδώ και μήνες. 

Δημοσιογραφικά θα θέλαμε για να ενημερώσουμε τους πολίτες, να μάθουμε τι θα γίνει αν όντως ο κ. Χριστόπουλος διαγράψει τον κ. Βουδούρη. Θα χάσει τη θέση του από γραμματέας ή όχι; Αν το τονίζουμε τον διαγράψει. Γιατί όλα αυτά μπορεί να είναι κι ένα "πυροτέχνημα".

Κι εδώ που φτάσαμε επαναλαμβάνουμε ότι σαν χθες 31 Οκτωβρίου του 1926 που ανέλαβε γραμματέας ο κ. Βουδούρης, πέθανε ο διασημότερος μάγος όλων των εποχών. Ο Χάρυ Χουντίνι. Τι σχέση έχει αυτή η σημείωση με τα εσωπαραταξιακά του κ. Χριστόπουλου; Μάλλον θα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι μόνο ο μακαρίτης Χουντίνι θα μπορούσε με κάποιο μαγικό κόλπο ή τρικ ή οφθαλμαπάτη να κάνει τους δύο γιατρούς να τα "ξαναβρούν"... Και μιας και είπαμε για γιατρούς ας τους φωτίσουν τους κ. Χριστόπουλο και Βουδούρη, οι δύο Άγιοι Γιατροί που σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη τους. Οι Άγιοι Ανάργυροι. Οι συναδελφοί τους.

Κοσμήματα Ρολόγια Αρβανιτογιάννης | Arvanitogiannis.gr