iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

''Μάστερ'' μαγειρικής
στη Μαρία Πιστέντη
στην ''Κατσαρόλα''


 
Το στέκι των καλοφαγάδων της Ραφήνας έχει γίνει η ''Κατσαρόλα''.
Για την ποιότητα, την εξυπηρέτηση, την ευγένεια και τα γευστικά happening δεν θα γράψουμε πολλά. 
Το σημερινό φωτορεπορτάζ της εφημερίδας ''Πρωτοσέλιδο'' ΄λίγες ημέρες πριν τις εκλογές έχει στόχο να ''πείσει'' τους...αναποφάσιστους ''ψηφοφόρους'' να ρίχνουν ''δαγκωτό'' στην ''Κατσαρόλα''!
Η ''αρχιστράτηγος'' της κουζίνας η Μαρία Πιστέντη ένας γλυκύτατος άνθρωπος έχει ένα μεγάλο μυστικό που αποκαλύπτουμε. Επί χρόνια το επαγγελμά της ήταν οικονομολόγος με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό ΜΒΑ.
Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών όμως την επηρέασε όπως εκατομμύρια εργαζόμενους στη χώρα μας.
Σε μία συζήτηση με τον Γιώργο Δουβίτσα με τον οποίο τη συνδέει στενή φιλία, της έριξε την ιδέα αφού μαγειρεύει τόσο καλά να το δοκιμάσει και επαγγελματικά. Έτσι κι έγινε. Τον Οκτώβριο του 2016 η ''Κατσαρόλα'' έκανε δειλά δειλά την εμφανισή της. Μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα, μήνα με το μήνα και χρόνο με το χρόνο σήμερα είναι το must εστιατόριο.
Το χόμπι της Μαρίας Πιστέντη εξελίχθηκε σε μία μιρή, υγιή και νοικοκυρεμένη επιχείρηση που ''αγκάλιασε'' η τοπική κοινωνία. Υπέροχες γεύσεις κι ένα ξεχωριστό λαχταριστό μενού κάθε ημέρα (εκτός Κυριακής). Εκατό και πλέον διαφορετικά πιάτα έχει ετοιμάσει αυτά τα χρόνια η Μαρία Πιστέντη, ενώ κάθε εβδομάδα το μενού περιλαμβάνει πάνω από 40 διαφορετικές συνταγές.
Η μαγειρική ομάδα (άλλες δύο μαγείρισσες) υπό τις οδηγίες της από τις 8 το πρωί είναι επί ποδός. Η δουλειά τελειώνει στις 8 το βράδυ με την προετοιμασία, τις συσκέψεις με το υπόλοιπο επιτελείο τον Γιάννη και τη Νατάσα στον τομέα εξυπηρέτησης πελατών. Όσο για τους πελάτες αυξάνονται προοδευτικά κάθε μήνα, ενώ στις γιορτές παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν ''ουρές''. Κι αυτό γιατί όσοι πηγαίνουν την πρώτη φορά μπαίνουν σε ένα φιλικό σπίτι στην ουσία. Στο σπίτι τους. Η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Τα φαγητά πραγματικά σπιτίσια. Με άριστα υλικά και οι μερίδες ''διπλές''. Κι αν ορισμένοι όχι ''παραπονιούνται'' αλλά έχουν απορία, κάποια φαγητά έχουν ακριβά υλικά καθώς η Μαρία Πιστέντη ψάχνει το καλύτερο και επόμενο είναι η τιμή πώλησης να είναι ανάλογη. Μαε έλεγε χαρακτηριστικά ότι στη φασολάδα (μία από τις ''ναυαρχίδες'' του μενού της ''΄Κατσαρόλας'') αγοράζει φασόλια Πρεσπών που έχουν τριπλάσια τιμή από αυτά ''του σωρού". Τα κρέατα, τα ψαρικά όλα είναι εκλεκτής ποιότητας και κυρίως χορταστικές μερίδες. 
Εκτός από ντελίβερι και take a way, τα λίγα τραπέζια της ''Κατσαρόλας" είναι πάντα γεμάτα. 
Μην ξεχάσουμε τις σαλάτες της, τα γλυκά, τις μαρμελάδες και όλα τα επιδόρπια ή τις εκπλήξεις που ετοιμάζει η σεφ!
Το εντυπωσιακό όμως είναι πως τόσο η Μαρία Πιστέντη όσο και η Νατάσα και ο Γιάννης γνωρίζουν όλους τους πελάτες - που είναι εκατοντάδες - είτε με τα μικρά τους ονόματα είτε με τα επώνυμα! Και αυτό δεν είναι επικοινωνιακό τρικ, αλλά αυτό που λέγαμε παραπάνω ότι ο πελάτης νιώθει πως μπαίνει σε ένα φιλικό σπίτι.
''Όταν μαγειρεύω, ξέρω σε ποιόν αρέσει το συγκεκριμένο φαγητό" μας λέει η Μαρία Πιστέντη, η οποία προσθέτει" το παν είναι η ομάδα. Εμείς εργαζόμαστε ως ομάδα, ως φίλοι εγώ απλώς συντονίζω".
Να λοιπόν που η Μαρία Πιστέντη εκτός από μεταπτυχιακό ΜΒΑ στην οικονομία, απέκτησε και μάστερ στη μαγειρική!
Η Ραφήνα - και όχι μόνο - βρήκαν τη μαγειρισσά τους!
 
ΠΗΓΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''