iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Στη ''μάχη'' του
σταυρού ο
Χρήστος Τσεμπέρης


Πόσα χρόνια ακούμε σε όλες τις εκλογές (εθνικές, ευρωεκλογές, δημοτικές) ότι το βιογραφικό και τα ''ένσημα'' θα πρέπει να ''μετράνε'' στην ψήφο μας.

Πόσοι όμως αφενός έχουν βιογραφικό και ένσημα και αφετέρου κι αν έχουν ποιός τους υπολογίζει την ώρα της κάλπης.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Τσεμπέρης, ρίχνεται για πρώτη φορά στην ''αρένα'' των δημοτικών εκλογών και μάλιστα ως επικεφαλής της Συνεργασίας Ενεργών Πολιτών που συμπράττει με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία'' του Βαγγέλη Μπουρνούς σε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

Χωρίς πολλά λόγια αφήνουμε τον ίδιο τον Χρήστο Τσεμπέρη να περιγράψει το όντως πλούσιο βιογραφικό του και οι πολίτες θα το αξιολογήσουν.

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1966. Επαγγελματίας δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Μόνιμος κάτοικος Ραφήνας από 2004

Παντρεμένος με την Αμαλία Γιάνναρου κόρη του αείμνηστου Γιάννη Γιάνναρου , έχουν μια κόρη, τη Νεφέλη Τσεμπέρη φοιτήτρια στο Φυσικό Αθήνας.

Σπουδές : Νομική Αθήνας

Προϋπηρεσία σε πολλά ΜΜΕ εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεόραση επι 31 χρόνια.

(Αθηναϊκή, Λόγος, Ισοτιμία, 48 Ωρες, Επικαιρότητα, ΕΡΑ, Ραδιο Κύκλος, Ραδιο Αλφα, Ηχω ΦΜ, ΣΤΑΡ κ.α.)

1993-2014 Παρουσιαστής πολιτικών εκπομπών , συνεντεύξεις, σχολιαστής πολιτικής επικαιρότητας, αρθρογράφος και επί 10 (2004-2014) χρόνια επικεφαλής του πολιτικού τμήματος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ.

Διατέλεσα Σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και πολιτικής επικοινωνίας

Είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους περισσότερους πολιτικούς αρχηγούς (Ανδρέα Παπανδρέου, Κων/νο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Παπανδρέου, Αλέξη Τσίπρα κ.α) αλλά από τις συνεντεύξεις που έχει πάρει δεν ξεχνά ποτέ αυτή του Μάρκου Βαφειάδη (μοναδική ραδιοφωνική του συνέντευξη), του Γιάσερ Αραφάτ στο βομβαρδισμένο αρχηγείο της Φαταχ στη Ραμάλα, του Αντώνη Μπριλλάκη, τις συγκλονιστικές διηγήσεις στο ground zero, των ελληνοαμερικανών επιζώντων της επίθεσης στους δίδυμους Πύργους στη Ν.Υόρκη και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, αλλά και τις αποστολές στην βομβαρδιζόμενη Γιουγκοσλαβία και τη Ραμάλα.

Δίδαξε επί χρόνια στη NEW MEDIA STUDIES πολιτικό ρεπορτάζ και τεχνικές συνεντεύξεων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ 1985-1989

Αντιπρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Νομικής «Η Θέμις»

Μέλος (ως φοιτητής) του πρυτανικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος

Μέλος του γραφείου Πόλης και Σπουδάζουσας ΑΕΙ της ΠΑΣΠ και μέλος του τομέα διαφώτισης του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 1993 που αποχώρησε.

Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Σμύρνη με τον Μπάμπη Μπεχλιβανίδη το 1990-1994, στη δημαρχιακή επιτροπή, στον τομέα νεολαίας και πολιτισμού

Εκλεγμένο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών την αντίστοιχη περίοδο

Ιδρυτικό μέλος των Ενεργών Πολιτών (2014)

Πρωτοστάτησε στην κίνηση για την αστική συγκοινωνία, αλλά και στη διεκδίκηση και επαναπόδοση του παράλιου μετώπου της πόλης στους πολίτες, τη δημιουργία ΚΕΛ 3ου βαθμου , κλειστού τύπου με επαναχρησιμοποίηση υδάτων, την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, την οριοθέτηση των σχέσεων με το Λιμάνι επ’ωφελεία της πόλης και των πολιτών, αλλά και του προγραμματισμού των αναγκαίων οδικών και άλλων έργων υποδομής.

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ραφήνας Πικερμίου τα τελευταία 5 χρόνια

Έντονη δράση το τραγικό καλοκαίρι της πυρκαγιάς για τη βοήθεια των συμπολιτών μας