iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ανοικτή επιστολή
του Σπύρου Λιβαθινού
στην κοινωνία


Μας χωρίζουν λίγες μόνο ώρες από τις πιο κρίσιμες δημοτικές εκλογές στην ιστορία του τόπου μας.

Μοιάζει κοινότυπη «ξύλινη» πολιτική φράση, αλλά στην περίπτωση του Δήμου Μαραθώνα αποτελεί μια κυνική πραγματικότητα, την οποία όλοι μας οφείλουμε να αντιληφθούμε.

Δέκα μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, βλέποντας τον εφιάλτη του ΧΥΤΑ να μας χτυπά την πόρτα και έχοντας δει εδώ και πολλά χρόνια τη ζωή μας να μετατρέπεται σε έναν καθημερινό μικρό «Γολγοθά», λόγω της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να διασφαλίσει ακόμη και στοιχειώδεις υποδομές που απολαμβάνουν πολίτες στις περισσότερες πολιτισμένες πόλεις του πλανήτη, έχουμε μπροστά μας δύο επιλογές:

Η πρώτη είναι να διεκδικήσουμε το αύριο! Να παλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ για να αποκτήσουμε έναν Δήμο που θα μας σέβεται και θα σεβόμαστε! Να πιστέψουμε στο σύγχρονο, το τεχνοκρατικό, το αποτελεσματικό, το ουσιώδες.

Η δεύτερη είναι να γυρίσουμε στο χθες. Να συμβιβαστούμε με τον Δήμο του παρελθόντος και να παρακολουθήσουμε άλλη μια τετραετία να πηγαίνει χαμένη και να παρασύρει μαζί της τα όνειρα και την αξιοπρέπειά μας.

Για να συμβεί αυτό, καλούμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να νικήσουμε έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο εχθρό: Το θυμό και την απογοήτευση που αισθανόμαστε αφενός για όσα βίωσε ο τόπος μας την τελευταία πενταετία και αφετέρου για τη διαχρονική παραπλάνηση που νιώθουμε στο πετσί μας μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, είτε αυτή αφορά το Δήμο που ζούμε, είτε την ίδια μας τη χώρα.

Αντιλαμβάνομαι και το θυμό σας και την απογοήτευσή σας, πολύ απλά γιατί τα μοιράζομαι κι εγώ μαζί σας. Άλλωστε, ο θυμός μου για όσα συνέβησαν την τελευταία πενταετία, αποτέλεσε το αρχικό μου ερέθισμα προκειμένου να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη σας στις εκλογές της Κυριακής.

Έχοντας θητεύσει, όμως, σε ένα σκληρό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως αυτό του πρωταθλητισμού, έμαθα στη ζωή μου να διαχειρίζομαι κάθε μου συναίσθημα. Να ελέγχω τον ενθουσιασμό μου, να ξεπερνάω την απογοήτευσή μου, να παραμένω προσηλωμένος στο στόχο μου, ανεξαρτήτως συνθηκών. Βλέπετε, στον πρωταθλητισμό δεν έχεις περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Όταν πετάς στα σύννεφα μετά από μια επιτυχία οφείλεις να προσγειωθείς άμεσα στο έδαφος. Όταν γονατίζεις από μια αποτυχία, οφείλεις να σταθείς ξανά άμεσα στα πόδια σου. Και πάνω απ’ όλα οφείλεις να παλέψεις, να αγωνιστείς!

Ο δικός μας αγώνας στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν οι συνεργάτες μου κι εγώ αρχίσαμε να καταγράφουμε επιστημονικά και τεκμηριωμένα λύσεις άμεσα εφαρμόσιμες και προσαρμοσμένες στα δεδομένα του Δήμου Μαραθώνα, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης που θα αλλάξει τις ζωές μας.

Το πολυσέλιδο πρόγραμμα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που λάβατε στα χέρια σας (είτε σε έντυπη μορφή, είτε ξεφυλλίζοντάς το ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού μας) δεν αποτελεί απλά ένα τυπικό προεκλογικό φυλλάδιο, αλλά ένα ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ μαζί σας! Γι’ αυτό είναι τόσο αναλυτικό! Γιατί απ’ όσα αναγράφονται στις σελίδες του θα μας κρίνετε σε τέσσερα χρόνια!

Είναι ένα πρόγραμμα που φέρει ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ, καθώς η συμμετοχή σας στη διαδικτυακή διαβούλευση που πραγματοποιήσαμε για τέσσερις μήνες, όχι απλά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας σε ποσοτικό αριθμό, αλλά αποτέλεσε ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας.

Στις 8 Ιανουαρίου, όταν γεννήθηκε επίσημα η ΣΥΜΜΑΧΙΑ σας παρουσιάσαμε τη φιλοσοφία και το όραμά μας! Σήμερα έχετε στα χέρια σας το ολοκληρωμένο σχέδιο μας! Σήμερα γνωρίζετε τους  συμπολίτες μας που θα κληθούν να το εφαρμόσουν! Και πλέον ήρθε η ώρα να κρίνετε, να συγκρίνετε και να αξιολογήσετε…

Τους πέντε μήνες της προεκλογικής περιόδου, θελήσαμε πάνω απ’ όλα να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό όχι μόνο τα προβλήματα κάθε πολίτη, αλλά και τον αντίθετο λόγο κάθε «πολιτικού μας αντιπάλου». Προσπαθήσαμε να μην διαταράξουμε την καθημερινότητά σας αποφεύγοντας τη χρήση παλαιοκομματικών πρακτικών και μεθόδων. Ελπίζω να τα καταφέραμε.

Βλέποντας 2.500 συμπολίτες μας να κατακλύζετε το χώρο του Κτήματος Προμπονά στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού μας, δεν αισθάνθηκα απλά δέος και συγκίνηση για τη συγκλονιστική σας παρουσία: Πάνω απ’ όλα αισθάνθηκα ευθύνη!

Ευθύνη απέναντι σε κάθε γονιό που μάχεται να εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά του! Ευθύνη απέναντι σε κάθε επαγγελματία που παλεύει σκληρά για να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά του! Ευθύνη απέναντι σε κάθε νέο που επιθυμεί να δει, επιτέλους, το Δήμο που μεγάλωσε να υποστηρίζει και να μη σκοτώνει τα όνειρά του. Να του διευρύνει τους ορίζοντες, να του δημιουργεί έναν κόσμο ευκαιριών!

Γι’ αυτό, λοιπόν, σας καλώ να παλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ για να διεκδικήσουμε όσα στερούμαστε εδώ και πολλά χρόνια! Να διεκδικήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ τον Δήμο Μαραθώνα που αξίζουμε! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, οι κάτοικοι του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης να ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΜΕ για να κερδίσουμε ένα αύριο για το οποίο όλοι μας θα αισθανόμαστε περήφανοι!

Με εκτίμηση
Σπύρος Λιβαθινός