iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Αρχές Ιανουαρίου η
καταβολή των 534 ευρώ
στις αναστολές εργασίας


Αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να καταβληθούν τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που είναι δικαιούχοι και τελούν σε αναστολή τον μήνα Δεκέμβριο. Για κάθε μέρα αναστολής ο εργαζόμενος δικαιούται 17,8 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει ότι οι δηλώσεις των αναστολών, τόσο για κλειστούς με κρατική εντολή όσο και για πληττόμενους βάσει ΚΑΔ θα υποβάλλονται από 8 έως 31 Δεκεμβρίου με βάση κοινή προθεσμία. Δεδομένου ότι οι δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων ολοκληρώνονται και για τους μεν αλλά και για τους δε την ερχόμενη Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θεωρείται δύσκολο να καταστεί εφικτό να καταβληθούν τα σχετικά ποσά της ειδικής αποζημίωσης πριν την Πρωτοχρονιά. 

 

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι των οποίων συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ. Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο.