iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Πώς θα πληρωθεί
ο φετινός ΕΝΦΙΑ
από τον Σεπτέμβριο


Σε έξι δόσεις με την πρώτη στο τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο θα εξοφληθεί και φέτος ο ΕΝΦΙΑ.

Αυτό αναφέρει διάταξη στην τροπολογία για τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών της πανδημίας που  κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, η οποία περιλαμβάνει σειρά άλλων μέτρων φορολογικού χαρακτήρα.

Στο συγκεκριμένο πεδίο, αναφέρει ότι «επανακαθορίζονται ειδικά για το έτος 2021, οι προθεσμίες καταβολής των προβλεπόμενων μηνιαίων δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος θα καταβληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 και η τελευταία μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022».

ΤTo βέβαιο είναι ότι το επόμενο έτος θα υπάρξει ένας νέος ΕΝΦΙΑ, τον οποίο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα ξεκινήσουν να πληρώνουν από τον προσεχή Μάρτιο. Κάτι που σημαίνει ότι με το που θα εξοφλήσουν τον Φεβρουάριο τον φόρο, θα συνεχίσουν τον επόμενο μήνα με τον ΕΝΦΙΑ του 2021.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάνω από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταβάλουν φέτος το 50% του ΕΝΦΙΑ, ενώ για περισσότερους από 70.000 φορολογουμένους ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι μηδενικός.