iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Πιέρ Μοσκοβισί:
Δεν τελειώνει η
επιτήρηση τη Δευτέρα


Με πέντε σημεία υποδέχεται την έξοδο της Ελληνικής οικονομίας από το τρίτο μνημόνιο ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Τονίζοντας πως η χρηματοδότηση της Ελλάδας για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας ήταν μονόδρομος για την ΕΕ, αλλά και πως το καθεστώς εποπτείας θα συνεχίσει να υπάρχει, με όλους τους εταίρους να αναμένουν την τήρηση όλων των δεσμεύσεων της χώρας.

"Η 20η Αυγούστου σηματοδοτεί το τέλος των οκτώ ετών που ήταν ιδιαίτερα οδυνηρά για τον ελληνικό λαό και αποσταθεροποίησε βαθιά τη ζώνη του ευρώ. Ωστόσο, καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει κάνει περισσότερα για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης και της οικονομίας της. Σήμερα, η Ελλάδα έχει επανέλθει στην ανάπτυξη και το κάποτε τεράστιο δημόσιο έλλειμμα έχει μετατραπεί σε ένα σταθερό δημοσιονομικό πλεόνασμα.
Είναι σαφές ότι η πραγματικότητα στην πράξη παραμένει δύσκολη. Ο χρόνος για λιτότητα έχει τελειώσει, αλλά το τέλος του προγράμματος δεν είναι το τέλος του δρόμου για μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Η μείωση του δημόσιου χρέους και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων πρέπει να είναι οι κυριότερες προτεραιότητες της κυβέρνησης" επισημαίνει ο Μοσκοβισί.