iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Γύρω στο 1,20
ευρώ το
πετρέλαιο θέρμανσης


Σε δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν... βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων εκτιμά ότι με δεδομένες τις τιμές που διαμορφώνονται διεθνώς, αν η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινούσε τη Δευτέρα, τότε η τιμή ανά λίτρο θα διαμορφωνόταν στα 1,15-1,20 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων:

«Με δεδομένο τις τιμές που διαμορφώνονται διεθνώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία και οι σχετικές αναλύσεις, αν η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινούσε υποθετικά την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου η τιμή ανά λίτρο, θα διαμορφωθεί από 1,15 – 1,20 ευρώ.
Εμείς ευχόμαστε την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου και την επαναφορά με τροπολογία, της παλαιότερης θέσης της Κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο του 2014, για την μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα επίπεδα του 2011, δηλαδή στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), με αφορμή την έναρξη της χειμερινής περιόδου 15/10/2018, ενημερώνει τους καταναλωτές με ακριβή στοιχεία, για τους συντελεστές διαμόρφωσης των τιμών των πετρελαιοειδών προϊόντων.