iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

''Βραχυκύκλωμα''
με τις
120 δόσεις


Ήλθαν, είδαν και απήλθαν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, χωρίς να πάρουν στα χέρια τους τις εισηγήσεις της ελληνικής πλευράς για τη διεύρυνση του Εξωδικαστικού σε μισθωτούς, συνταξιούχους κι επαγγελματίες, που εξαιτίας τεχνικών λόγων δεν μπορούν να υπαχθούν στη διαδικασία των 120 δόσεων.  

Αν και ο ελληνικός φάκελος ήταν παντελώς έτοιμος και νομικά εμπεριστατωμένος, τα τεχνικά κλιμάκια εξάντλησαν τα τέσσερα 24ωρα της παρουσίας τους στην Αθήνα, περνώντας από «κόσκινο» μόνο την έως τώρα λειτουργία του Εξωδικαστικού, όπως επίσης τα στοιχεία του νόμου Κατσέλη. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι ξένοι τεχνοκράτες «οχυρώθηκαν» πίσω από την εντολή των προϊσταμένων τους να περιοριστούν στην καταγραφή των έως τώρα δεδομένων για Εξωδικαστικό- Κατσέλη, καθώς αυτή η αποτίμηση θα αποτελέσει μέρος της συνολικής, πρώτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

«Αφιέρωσαν άπειρες ώρες, εξετάζοντας γραμμή- γραμμή, ευρώ- ευρώ, τα στοιχεία για τον Εξωδικαστικό» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι δεν έγινε η προσδοκώμενη κρούση για τις 120 δόσεις, που περιμένουν με αγωνία εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι. «Το θέμα πάει πίσω», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές και έτσι το επόμενο κρίσιμο ραντεβού μετατίθεται για το Δεκέμβριο.

Πηγή: iefimerida.gr