iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Μαθητές διαβάζουν στον
δρόμο γιατί δεν χωράνε
στο σπίτι τους! (εικόνες)


«Γωνιές μελέτης» υπάρχουν επί χρόνια στη Βομβάη.

Μαθητές και φοιτητές παίρνουν τους δρόμους για να μελετήσουν, καθώς στις ήσυχες δημόσιες γωνιές -συνήθως δίπλα σε πάρκα ή κήπους- μπορούν να διαβάζουν χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.

Κάθονται ο ένας κοντά στον άλλον, ανταλλάσσουν σημειώσεις και απόψεις, μέχρι αργά τη νύχτα. Μόνο τα κορίτσια επιστρέφουν γύρω στις 9 το βράδυ στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Μάλιστα, ορισμένες από αυτές τις «γωνιές μελέτης», όπως λέγονται, είναι εφοδιασμένες με βρύσες, ανεμιστήρες οροφής, παγκάκια και καλό φωτισμό.

Οι σπουδαστές κατά κανόνα ζουν σε φτηνά διαμερίσματα εργατικών πολυκατοικιών, τα οποία δεν ξεπερνούν τα 60 τετραγωνικά, όπως συμβαίνει με το 60% των 18 εκατομμυρίων κατοίκων της μεγαλύτερης πόλης της Ινδίας, ενώ οι περισσότεροι είναι μέλη πολύτεκνων οικογενειών.

Οι ντόπιοι λένε ότι οι «γωνιές μελέτης» χρησιμοποιούνταν από τις αρχές της δεκαετίας του 1930, αφού από τότε δημιουργήθηκαν οι πρώτες πολυκατοικίες για εργάτες κλωστοϋφαντουργίας στη γύρω περιοχή και διαπιστώθηκε το πρόβλημα της μελέτης μέσα στα διαμερίσματα.

Καθώς οι «γωνιές της μελέτης» έγιναν δημοφιλείς μεταξύ των μαθητών της Βομβάης, του πολίτη αρχές, φιλανθρωπικές οργανώσεις και τοπικοί πολιτικοί άρχισαν να ανακαινίζουν μερικές από αυτές, με την εγκατάσταση καλύτερου φωτισμού, καθαρίζοντας και βάφοντας τους χώρους, ή ακόμα προσφέροντας και τσάι!

Πηγή: Snoopit24