iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Γέφυρες στο Άμστερνταμ
μετατράπηκαν σε
ξενοδοχεία! (εικόνες)


Η πόλη του Άμστερνταμ στην Ολλανδία είναι δημοφιλής για τη συναρπαστική αρχιτεκτονική της, τα κανάλια της, τις γέφυρες και τις αποβάθρες.

Στο πλαίσιο ενός προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης, η αρχιτεκτονική εταιρεία Space & Matter έχει ξεκινήσει και συνεχίζει ένα μοναδικό έργο: τη μετατροπή των γεφυρών σε ξενοδοχεία με προνομιακή θέα και θέση, δίπλα στο νερό.

Μέχρι το 2009, μεγάλο μέρος αυτών των γεφυρών είχε μικροσκοπικές καμπίνες για τους φρουρούς της κάθε γέφυρας, οι οποίοι έλεγχαν την κυκλοφορία στο νερό. Ωστόσο, μετά την αυτοματοποίηση του συστήματος ελέγχου, σχεδόν όλες αυτές οι καμπίνες ερημώθηκαν.

Το 2010, η ομάδα σχεδιασμού του χώρου πειραματίστηκε με τις άδειες καμπίνες και τις μεταμόρφωσε σε δωμάτια ξενοδοχείων, το καθένα με πανοραμική θέα στη γέφυρα, στο δρόμο και στο κανάλι.

Η ομάδα των αρχιτεκτόνων μεταμόρφωσε 28 καμπίνες των ελεγκτών σε δίκλινα υπνοδωμάτια διαφορετικά σχεδιασμένα, με το σήμα «SWEETS Hotel». Κάθε καμπίνα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά.

Η παλαιότερη φρουρά χρονολογείται από το 1673, ενώ η πιο πρόσφατη στο 2009. Τα μεγέθη των δωματίων κυμαίνονται από 230 τετραγωνικά μέτρα, έως και 40 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί και αντιμετωπιστεί διαφορετικά.

Μέσα στο 2019, έχουν ολοκληρωθεί άλλα 18 δωμάτια, με 10 ακόμα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2021 ή το 2022.

Πηγή: Snoopit24