iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ταχυδρόμος περπάτησε στα
χιόνια 350 χλμ για να
παραδώσει γράμματα (εικόνες)


Ο ηρωικός ταχυδρόμος κουβαλώντας σάκο 97 κιλών Αφανασάι Πολιατίνσκι, ο οποίος είναι επικεφαλής στο ταχυδρομείο του χωριού Σαγκάρ, στη Γιακουτία, περπάτησε δέκα μέρες, για να μεταφέρει επιστολές και δέματα σε απομακρυσμένα χωριά, ενώ είχε μαζί του και ένα όπλο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν επιθέσεις από αρκούδες…

Η περιπέτεια του συνέβη τον Μάιο, αλλά αναφέρθηκε πρόσφατα επειδή ο Αφανασάι δεν θεωρούσε την παράδοση του ταχυδρομείου ως κάτι το αξιοσημείωτο, έστω και αν έγινε με αυτόν τον τρόπο.

Όλα ξεκίνησαν όταν το όχημα παντός εδάφους, με το οποίο πήγαινε τα γράμματα, χάλασε και δεν μπορούσε να το διορθώσει. Έτσι, αποφάσισε να κάνει τη δουλειά του πεζός, καθώς ανάμεσα στα δέματα και τα γράμματα υπήρχαν και συντάξεις ηλικιωμένων.

«Απλά έπρεπε να αποφασίσω τι να κάνω γιατί ήξερα ότι οι άνθρωποι θα υποφέρουν», είπε ο ίδιος. «Ήταν οι συντάξεις τους, οι οποίες για τους περισσότερους ηλικιωμένους στην περιοχή μας είναι το βασικό εισόδημα τους».

Η απόφασή του να συνεχίσει, σήμαινε περπάτημα για 350 χιλιόμετρα, μέσα σε χιόνια, λάσπες και παγωμένο νερό.
Το χωριό Σανγκάρ, από το οποίο ξεκίνησε βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Λένα, περίπου 422 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Γιάκουτσκ.

Κάθε Μάιο ο ποταμός πλημμυρίζει μια τεράστια πεδιάδα, καθιστώντας αδύνατη την προσγείωση των τοπικών αεροσκαφών, ακόμη και για οχήματα παντός εδάφους ή ελκυστήρες, που δεν μπορούν να περάσουν από το λασπώδες έδαφος.

Ο Αφανασάι είχε φορτωθεί δέματα και γράμματα, μαζί με ένα τουφέκι, ένα μακρύ ραβδί και μια τσάντα με ρούχα, που χρειαζόταν να αλλάξει.

Έφυγε από το ταχυδρομείο την 1η Μαΐου, ενημερώνοντας την τοπική αστυνομία για τη διαδρομή του, η οποία ήταν υποχρεωτική, δεδομένου ότι μετέφερε χρήματα για συντάξεις.

«Ήμουν στην πραγματικότητα πιο ανήσυχος για επιθέσεις από ανθρώπους, από τα άγρια ​​ζώα», είπε. «Είμαι εξοικειωμένος με τις αρκούδες και γνωρίζω ότι εάν αντιμετωπίζετε τη φύση με σεβασμό, θα σας συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο»…

Παρέδωσε τα δέματα, τις συντάξεις και τα γράμματα, σε 10 χωριά και κάποιοι από τους κατοίκους τον μετέφεραν με τρακτέρ σε κάποιους προορισμούς, όπου ήταν δυνατή η κίνησή τους.

Όταν τελείωσε τη δουλειά του κοιμήθηκε καλά και συνέχισε το ταξίδι του στο Γιακούτσκ, απ’ όπου πήρε αεροπλάνο, για να γυρίσει στη βάση του.

Πάντως, μετά την περιπέτεια του η ρωσική ταχυδρομική υπηρεσία υποσχέθηκε να αγοράσει ένα καινούργιο όχημα παντός εδάφους για το γραφείο του Σανγκάρ…

Πηγή: Snoopit24