iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Πλωτό νησί φτιαγμένο
από 700.000 πλαστικά
μπουκάλια (εικόνες)


Έχει ξενοδοχείο, κήπους και πισίνες!

Ο Γάλλος επιχειρηματίας, Ερίκ Μπεκέρ, έκτισε ένα πλωτό θέρετρο κοντά στην Ακτή του Ελεφαντοστού, που προσφέρει όλες τις ανέσεις για τους επισκέπτες. Το νησί διαθέτει ένα ξενοδοχείο, ένα καραόκε μπαρ και δύο πισίνες. Οι επισκέπτες πρέπει να πληρώσουν 100 δολάρια για διαμονή ή 25 για ένα ημερήσιο ταξίδι που περιλαμβάνει φαγητό.

Οι εγκαταστάσεις είναι εφοδιασμένες με ηλιακή ενέργεια και τροφοδοτούνται με γλυκό νερό από την ηπειρωτική χώρα, καθώς η λιμνοθάλασσα βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, το Αμπιτζάν. Το νησί, το οποίο ζυγίζει 200 ​​τόνους, έχει κήπους για να καλλιεργεί λαχανικά και άλλα φυτά. Ο Becker θέλει να προωθήσει τον πράσινο τουρισμό και ελπίζει ότι η ιδέα του θα εμπνεύσει και άλλους επιχειρηματίες να κάνουν το ίδιο.

Το νησί είναι φτιαγμένο μέσα σε λιμνοθάλασσα, επειδή το ρηχό νερό είναι ιδανικό, με την έννοια ότι δεν δημιουργεί προβλήματα, όπως οι θαλασσινές τρικυμίες.

Κάθε εβδομάδα προσελκύει περίπου 100 τουρίστες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλοί οικολόγοι από το εξωτερικό.

Ο ιδιοκτήτης πιστεύει ότι το νησί πρέπει να βελτιωθεί, αν και το ξενοδοχείο είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον από τα υπόλοιπα, αλλά οι επισκέπτες μολύνουν το περιβάλλον.

Για παράδειγμα, τα λύματα απορρίπτονται τακτικά στη λιμνοθάλασσα, όπως και αλλού στο Αμπιτζάν. Ως εκ τούτου, ο Becker δοκιμάζει μια τεχνολογία που μετατρέπει τα απόβλητα σε λίπασμα για τα φυτά του νησιού.

Πηγή: Snoopit24