iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Η μεγάλη ''παγίδα''
στο πάρκινγκ της
Αθήνας (εικόνες)


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr προσηλωμένη πάντα στο παλιό ρεπορτάζ ''του πεζοδρομίου'' φέρνει στο φως μία μικρή έρευνα που ίσως σώσει από άδικα πρόστιμα χιλιάδες οδηγούς που είτε κατοικούν είτε κατεβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας για δουλειά.

Από τον Μάιο ο δήμος Αθηναίων (και πολύ σωστά) επιτρέπει την ελεύθερη στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους με απαγορευτικό σήμα με χρονοχρέωση, για να διευκολύνει τις μετακινήσεις καθώς όλοι έπαιρναν το ΙΧ για να αποφύγουν τα ΜΜΜ. Προσοχή όμως εξακολουθεί να απαγορεύεται η στάθμευση (επίσης σωστά) σε σημεία με θέσεις μονίμων κατοίκων.

Διάφοροι αλητήριοι - όπως συμβαίνει σε όλη τη χώρα και σε κάθε σημείο - καλύπτουν τις πινακίδες στάθμευσης με διάφορα αυτοκόλλητα, με συνέπεια οι οδηγοί να μην βλέπουν - αφού δεν φαίνεται - ότι πρόκειται για πινακίδα απαγόρευσης λόγω μονίμου κατοίκου. Και όταν επιστρέφουν βρίσκουν στο παρμπρίζ την κλήση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Το φωτορεπορτάζ μας εντόπισε ένα από τα δεκάδες ''επικίνδυνα'' σημεία της Αθήνας στη συμβολή των οδών Αλκμένους και Μιχαλακοπούλου πίσω από τον Οργανισμό Περίθαλψης των δημοσιογράφων. Υπάρχουν πινακίδες εντελώς καλυμμένες με αυτοκόλλητα που είναι για μόνιμους κατοίκους και ακριβώς δίπλα πινακίδες (που φαίνονται) για  πληρωμή, δηλαδή ελεύθερη στάθμευση αυτή την περίοδο. Είναι αδύνατον να διαχωρίσεις και έτσι πολλοί - όπως και σε άλλα σημεία επειδή κάναμε ρεπορτάζ κι αλλού - αυτό που λέμε ''την πατάνε'' άδικα.

Δείτε τη διαφορά στις δύο φωτογραφίες - πινακίδες. Στην κεντρική πάνω πάνω στο ρεπορτάζ η καλυμμένη - παγίδα...