iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Αυτό είναι το μεγαλύτερο
Χριστουγεννιάτικο δέντρο
του πλανήτη (εικόνα)


Την πλαγιά του βουνού Ιντζίνο στο Γκούμπιο της Ούμπρια στην Ιταλία, καταλαμβάνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και είναι ορατό από απόσταση 50 χιλιομέτρων!

Το δέντρο υψώνεται σε 650 μέτρα, το πλάτος είναι 350 μέτρα στη βάση. Αποτελείται από 3.000 πολύχρωμα φώτα και 8,5 χιλιόμετρα ηλεκτρικού καλωδίου, που είναι τοποθετημένα σε όλη τη διαδρομή από τους πύργους πάνω από την πόλη μέχρι την κορυφή του βουνού.

Αυτή η παράδοση ξεκίνησε το 1981 όταν οι κάτοικοι του Gubbio αποφάσισαν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με διαφορετικό τρόπο και φώτισαν το πρώτο δέντρο. Κάθε χρόνο το Δεκέμβριο, την παραμονή της γιορτής της Άγιας Άννας, το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτίζεται.

Από τότε η παράδοση συνεχίζεται ανελλιπώς, χάρη σε μια ειδική επιτροπή που αποτελείται από εθελοντές οι οποίοι εγκαταλείπουν τον ελεύθερο χρόνο τους για περίπου τρεις μήνες κάθε χρόνο, ώστε να ετοιμάσουν το δέντρο της μεσαιωνικής πόλης.

Από το 2010 η ηλεκτρική ενέργεια για τα φώτα παράγεται από φωτοβολταϊκό σύστημα, ενώ το δέντρο έχουν ανάψει από το Βατικανό μέσω τάμπλετ, ο Πάπας Βενέδικτος το 2011 και Πάπας Φραγκίσκος το 2014.

Photo Credit Splash News

Πηγή: Snoopit24