iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Οι φανατικοί των σήριαλ
αναρωτιούνται αν
τέλειωσε το Black list;


Το The Blacklist είναι μια αμερικανική σειρά δράσης, μυστηρίου και εγκλήματος η οποία έκανε πρεμιέρα στο NBC στις 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Η σειρά ολοκλήρωσε πριν λίγες ημέρες και τον 10ο κύκλο της, συνολικά 218 επεισόδια με ένα απροσδόκητο τέλος που άφησε όλους τους φίλους της να αναρωτιούνται αν ήταν και το οριστικό φινάλε...

Δημιουργός της σειράς είναι ο Jon Bokenkamp και σκηνοθέτης ο Joe Carnahan. Εκτελεστές παραγωγής είναι ο Joe Bokenkamp, ο John Eisendrath και ο John Davis για τις τηλεοπτικές εταιρίες παραγωγής Sony Pictures Television, Universal Television και Davis Entertainment.

Η σειρά απέσπασε πολλές θετικές κριτικές, και κυρίως για τον ρόλο του εξαιρετικού ηθοποιού James Spader ως Ρέιμοντ Ρέντιγκτον.

Η σειρά ακολουθεί τον Ρέιμοντ "Ρεντ'' Ρέντιγκντον (Raymond "Red" Reddington), έναν καταζητούμενο του FBI, ο οποίος μετά από 20 χρόνια εξαφανισμένος, αποφασίζει να γυρίσει στη Ουάσινγκτον και να παραδοθεί. Καθώς το FBI τον ανακρίνει, ο Ρέντιγκτον υποστηρίζει ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί τους, καθώς μετά από τόσα χρόνια ως "απατεώνας", είναι σε θέση να τους δώσει ονόματα και πληροφορίες ώστε να συλλάβουν τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς της Αμερικής, οι οποίοι είναι τόσο καλά κρυμμένοι που το FBI δεν γνωρίζει καν την ύπαρξή τους. Για να τους παραδώσει ο Ρέντιγκτον την μαύρη λίστα του με τα ονόματα των μεγαλύτερων κακοποιών (εξ'ού και το όνομα της σειράς blakclist) θέτει 2 όρους: 1. πλήρη ασυλία για όλες τις κατηγορίες του και 2. να επικοινωνεί και να συνεργάζεται μόνο με την Ελίζαμπεθ Κιν (Elizabeth Keen), μια νέα πράκτορα, ειδική profiler.

Έτσι, το κάθε επεισόδιο αποτελείται από μια υπόθεση διερεύνησης και συνήθως σύλληψης ενός από τους διαβόητους κακοποιούς της μαύρης λίστας, με απίστευτη δράση, μυστήριο και αγωνία.