iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Ετοιμάζεται το ριμέικ
της θρυλικής ταινίας
'' ο Σημαδεμέμνος''


Μία από τις διασημότερες γκανγκστερικές ταινίες βίας, εγκλήματος και τρέλας, “Ο Σημαδεμένος”, που αποτελεί ριμέικ του κλασικού “Scarface” του Χάουαρντ Χοκς, ετοιμάζεται για ένα νέο ριμέικ από τους αδελφούς Κοέν, που θα αναλάβουν την παραγωγή και το σενάριο.

Τη σκηνοθεσία θα υπογράψει ο αμφιλεγόμενος Λούκα Γκουαντανίνο, που ειδικεύεται στα ριμέικ και στα σίκουελ.
Η Universal επιθυμεί διακαώς τα τελευταία 8 χρόνια να επαναφέρει τη θρυλική ιστορία του Τόνι Μοντάνα, που ερμήνευσε ο καταλληλότερος για το ρόλο, Αλ Πατσίνο, καθοδηγούμενος με μαεστρία από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα, έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες εν ζωή. Μια ταινία που πλέον έχουμε δει δεκάδες φορές στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση αυτά τα 40 χρόνια από την πρώτη της προβολή. Ωστόσο, πριν από την ταινία του Ντε Πάλμα υπήρξε το κλασικό ασπρόμαυρο φιλμ του Χάουαρντ Χοκς, με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο Πολ Μιούνι. Τώρα, στην εποχή των ριμέικ, σίκουελ, πρίκουελ του Χόλιγουντ, που δείχνει ανήμπορο να αναδείξει νέα σενάρια, να αφουγκραστεί τις αγωνίες και τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά και σκηνοθέτες που θα παλέψουν για τις ιδέες τους και δεν θα κάνουν πίσω στις απαιτήσεις των τεχνοκρατών των μεγάλων στούντιο, έρχεται ο Γκουαντανίνο να αναμετρηθεί με τα θηρία Ντε Πάλμα και Χοκς. Βεβαίως ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για το αποτέλεσμα, αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι. Άλλωστε δεν είναι και λίγα τα ριμέικ- καταστροφή το τελευταίο διάστημα, ενώ και ο Γκουαντανίνο (Suspiria”) συγκαταλέγεται ανάμεσα στους… εξολοθρευτές παλαιότερων επιτυχιών.
Και αν ο Χοκς έστησε την ιστορία του στο Σικάγο, ο Ντε Πάλμα στο Μαϊάμι, με τον Πατσίνο να υποδύεται έναν Κουβανό εγκληματία φυγάδα, που ανέρχεται στον κόσμο του εγκλήματος, ο Γκουαντανίνο θα τοποθετήσει τον ήρωά του στο Λος Άντζελες. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το Χόλιγουντ, πρωταγωνιστής θα είναι πιθανότατα ο μαύρος Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, ένας απλά καλός ηθοποιός.