iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

10 πράγματα που δεν
γνωρίζατε για την
κομμεντί Notting Hill


O σεναριογράφος Richard Curtis συνέλαβε την ιδέα για την ταινία Notting Hill τα βράδια που είχε αϋπνίες. Συγκεκριμένα, πολλές φορές του ερχόταν στο μυαλό τι θα συνέβαινε αν εμφανιζόταν στο σπίτι των φίλων του όπου έτρωγαν όλοι μαζί μια φορά την εβδομάδα και βρισκόταν στο χώρο και κάποιος διάσημος, όπως π.χ. η Madonna. Αυτή ήταν η αρχική σκέψη του Curtis που σταδιακά εξελίχθηκε στο σενάριο της ρομαντικής κωμωδίας που όλοι αγαπήσαμε.

Από ολόκληρο το Λονδίνο ο Curtis επέλεξε να γυρίσει την ταινία στη γειτονιά του, το Notting Hill, καθώς πέραν του ότι γνώριζε την περιοχή πολύ καλά, θεωρούσε πως είναι ένα σταυροδρόμι ανθρώπων και έτσι αποτελεί το κατάλληλο σκηνικό για μια σύγχρονη ταινία. Μάλιστα, έστειλε πάνω από 200 γράμματα σε τοπικές επιχειρήσεις, ενημερώνοντάς τους για τα γυρίσματα και ζητώντας τη βοήθειά τους. 

Για τη δημιουργία του χαρακτήρα της Anna Scott ο Curtis δεν εμπνεύστηκε από την Julia Roberts, αλλά από την Grace Kelly και την Audrey Hepburn. Ωστόσο, η Roberts ήταν η μόνη επιλογή του σκηνοθέτη Roger Michell για το ρόλο της Scott, όπως και ο Hugh Grant για το ρόλο του Will. 

H Julia Roberts, βέβαια, πριν διαβάσει το σενάριο, έχοντας μάθει μόνο την περίληψη της υπόθεσης, δεν είχε μεγάλες προσδοκίες από την ταινία, αυτό όμως άλλαξε όταν διάβασε το σενάριο και η ιστορία την συνεπήρε. 

Η Roberts σιχαινόταν με πάθος τη φράση “Πηγαίνουν στο κρεβάτι με την Gilda και ξυπνάνε με εμένα“, καθώς είναι κάτι στο οποίο η ίδια δεν πιστεύει. 

Η διάσημη μπλε εξωτερική πόρτα από το σπίτι του Will ήταν η είσοδος από ένα παλιό σπίτι του σεναριογράφου και μόλις έγινε η πρεμιέρα της ταινίας οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού την έβαψαν μαύρη για να μην την αναγνωρίζουν οι εκατοντάδες φανς της ταινίας και συνωστίζονται απέξω. 

Ο Hugh Grant παραπονιόταν στα γυρίσματα επειδή η φωνή της Roberts ήταν πολύ πιο μπάσα από τη δική του, ωστόσο γι’ αυτό ‘έφταιγε’ ο ίδιος, καθώς ήταν αγχωμένος και έπιανε έτσι πιο ‘υψηλές συχνότητες’. O ίδιος είχε πει ακόμα μια χοντράδα, ότι “η Roberts έχει τεράστιο στόμα και αισθανόταν μια ηχώ καθώς την φιλούσε”, ωστόσο η Roberts τον συγχώρεσε για τα σχόλιά του. 

Η Roberts πριν ή ακόμα και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων πετούσε στον Grant διάφορα φρούτα που βρισκόντουσαν στο σκηνικό, απλώς για να τον αποσυντονίσει και να του κάνει πλάκα. Η ίδια επίσης ήταν πιο συγκρατημένη και “flat” στις πρόβες σε σχέση με το γύρισμα και έτσι όταν άνοιγαν οι κάμερες, σύμφωνα με τον ίδιο τον συμπρωταγωνιστή της, “εκείνη ήταν τέλεια κι εγώ βαρετός”.

Αρχικά η ταινία είχε διάρκεια 3,5 ώρες (μάλλον υπήρχαν πλάνα με την Roberts να μην αφήνει στενό του Notting Hill που να μην έχει περπατήσει), ωστόσο ο σκηνοθέτης αναγκάστηκε να μειώσει τη διάρκειά της κατά μιάμιση ώρα. 

O Rhys Ifans, που υποδύεται τον αξιολάτρευτο συγκάτοικο του Will, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μπήκε στο “πετσί” του ρόλου, μεταξύ άλλων, αποφεύγοντας να κάνει μπάνιο και να πλένει τα δόντια του καθημερινά καθώς έμενε σε μια σκηνή απέναντι από τα στούντιο όπου γυριζόταν η ταινία – κι όλο αυτό για να αποφεύγει την καθημερινή μετακίνηση από και προς το Λονδίνο.