iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Θα είναι μαύρος
ο επόμενος 7ος
πράκτωρ 007 Τζέιμς Μποντ;


Next James Bond is... Αυτός είναι ο πονοκέφαλος για τους παραγωγούς.

Η λίστα μακροσκελής. Εντεκα οι επικρατέστεροι υποψήφιοι. Τρεις οι κατηγορίες. Και ένας το αφεντικό. Δηλαδή, η Μπάρμπαρα Ντάνα Μπρόκολι. Η οποία, μαζί με τον συνέταιρό της έχουν μέχρι στιγμής αποταμιεύσει γύρω στο μισό δισεκατομμύριο δολάρια από το «No Time to Die». Παγκοσμίως φυσικά. Σ՚ αυτό το «μεικτό» ποσό πρέπει να προστεθεί το αντίτιμο των περίπου 300.000 εισιτηρίων από την πανελλαδική εξόρμηση της τελευταίας εμφάνισης του Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ.

Και οι έντεκα υποψήφιοι και επικρατέστεροι προέρχονται από Μεγάλη Βρετανία. Εκ των οποίων οι τέσσερις από Ιρλανδία και ένας από Σκοτία. Οι υπόλοιποι Αγγλοι. Δηλαδή γεννημένοι στην Αγγλία. Ανάμεσά τους τρεις με «έγχρωμη» φλέβα. Από Ζιμπάμπουε η μητέρα του Ρεζέ-Ζαν Πέιτζ. Από Σιέρα Λεόνε και Γκάνα οι γονείς του ίντρις 'Ελμπα. Και από Τζαμάικα οι ρίζες της Λασάνα Λιντς.
Δύο, λένε, οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβει κάποιος ή κάποια αυτό το ευλογημένο και χρυσοφόρο χρίσμα. Το πρώτο, η καταγωγή και το δεύτερο, η κάποια αίσθηση που έχει κάνει το όνομά του και η εμφάνισή του στις ΗΠΑ. Γιατί στις ΗΠΑ και γιατί στο Χόλιγουντ; Επειδή εκεί η μεγάλη αγορά. Εκεί τα μεγάλα, θηριώδη στούντιο. Εκεί το promotion, το «σπρώξιμο», η καμπάνια. Εκεί οι λάμψεις, εκεί τα κόκκινα χαλιά. Αλλωστε, είναι γνωστό το «προαιώνιο» δεδομένο του American Cinema. Οι μισοί, περίπου, stars, ηθοποιοί και σκηνοθέτες προέρχονται από τα πρωτοξάδερφα της Μεγάλης Βρετανίας.

Ολα τα υπόλοιπα είναι ανοικτά. Ποια είναι αυτά; Ας πούμε αν το χρώμα των μαλλιών θα είναι μαύρο, καστανό ή ξανθό. Αν το χρώμα των οφθαλμών θα είναι μπλε. Αν το χρώμα του δέρματος θα είναι λευκό, σκούρο ή μαύρο. Και αν ο σεξουαλικός προσανατολισμός θα είναι αρσενικός, θηλυκός ή ενδιάμεσος. Οπως gay ας πούμε!

075_photoshot-correcti151015_npPz9