iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Άρι Μπουλόν
Ο άγνωστος γιός
του Αλέν Ντελόν


Τα παιδιά των διάσημων κουβαλούν συχνά ένα βαρύ φορτίο. Τα περισσότερα εξ’ αυτών, ζουν συνήθως κάτω από τη σκιά ενός πατέρα γίγαντα, άλλα συντρίβονται όταν γίνεται η σύγκριση με το ταλέντο του διάσημου πατέρα τους, άλλα μαραίνονται περιμένοντας μια πράξη αναγνώρισης, μια πράξη αγάπης.

Ο Άρι Μπουλόν, έτυχε να τα έχει όλα αυτά. Γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1962, και μητέρα του ήταν το μοντέλο Νίκο (πραγματικό όνομα, Κρίστα Πφάγκεν), μια γυναίκα «είδωλο» της δεκαετίας του 1960, που ζούσε στον τρελό πλανήτη του Factory, ως μούσα του Άντι Γουόρχολ, και τραγουδίστρια των Velvet Underground, μαζί με τον Λου Ριντ και τον Τζον Κέιλ.

Πατέρας του μικρού αγοριού λέγεται πως ήταν ο Αλέν Ντελόν, που είχε μια σύντομη ερωτική περιπέτεια με τη Νίκο. Τουλάχιστον αυτό υποστήριζε η Νίκο, η οποία όμως είχε και παράλληλες σχέσεις την εποχή εκείνη. Το 1964, όταν ο Άρι ήταν δύο ετών, η Νίκο γνωρίστηκε με τον Μπράιαν Τζόουνς των Rolling Stones, ο οποίος έκανε την ηχογράφηση και παραγωγή στο πρώτο της single. Η τευτονική ομορφιά της, η βαθιά αργόσυρτη φωνή της, και το γερμανικό της accent, την έκαναν να ξεχωρίζει, και τράβηξαν την προσοχή του Άντι Γουόρχολ. Το μικρό αγόρι ήταν όμορφο σαν άγγελος, και απεικονίζεται σε διάφορα βίντεο να τριγυρνά παίζοντας αμέριμνο μέσα στο Factory. Η μητέρα του, ονόμασε το αγοράκι Άρι (Ααρών), και το παιδί ζούσε μαζί της, όταν ακόμη δεν είχαν μαζευτεί τα μολυβένια σύννεφα της ζωής τους.

Όμως ο χαοτικός τρόπος ζωής ενός ροκ συγκροτήματος δεν ήταν κατάλληλος για τον μικρό Άρι, και όταν τα προβλήματα από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών συσσωρεύτηκαν, η Νίκο, κατάλαβε ότι θα χρειαζόταν βοήθεια για να μεγαλώσει το αγοράκι της.

Η Νίκο απευθύνθηκε στον Αλέν Ντελόν, αλλά συνάντησε την ολοκληρωτική άρνηση. Ο Γάλλος ηθοποιός, αρνιόταν ακόμα και να συζητήσει πως το παιδί ήταν δικό του. Η Νίκο, έγραψε τότε στην κυρία Εντίθ Μπουλόν (Edith Boulogne) την μητέρα του Αλέν Ντελόν, κι αυτή ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη αναλαμβάνοντας να πάρει τον μικρό Άρι και να τον φέρει να μεγαλώσει στη Γαλλία, παρά τις αντιρρήσεις του Αλέν Ντελόν, ο οποίος αρνιόταν -ακόμα και σήμερα- να κάνει έστω ένα τεστ DNA.

Το μικρό αγόρι εγκαταστάθηκε στο Μπουργκ Λα Ρεν, γύρω στα 1967, και ζούσε με την γιαγιά του, κυρία Εντίθ Μπουλόν (μητέρα του Αλέν Ντελόν) και τον δεύτερο σύζυγό της, τον λιγομίλητο κύριο Πολ Μπουλόν, ο οποίος το 1977, ξεπέρασε την αρχική του αμηχανία και υιοθέτησε το αγοράκι δίνοντάς του το οικογενειακό όνομα.

Ο μικρός Άρι ζούσε στο περιθώριο, αθέατος για την υπόλοιπη οικογένεια του Αλέν Ντελόν. Ήταν μια ζωή ξεχασμένη και στερημένη, αφού ο Αλέν Ντελόν δεν βοήθησε ποτέ την μητέρα του στα έξοδα της ανατροφής του παιδιού. Ο μικρός παρίας ζούσε με τους υπερήλικους σωτήρες του.  Ήταν μια ζωή «εντοιχισμένη», αφού τα παιδιά του Αλέν Ντελόν (ετεροθαλή αδέλφια του) δεν ήξεραν τίποτε για τον Άρι, ο οποίος «εξαφανιζόταν» όταν εκείνα επισκέπτονταν τη γιαγιά τους. Κάθε Παρασκευή, ο Άντονι Ντελόν, πήγαινε να επισκεφτεί τη γιαγιά του, και σχεδόν πάντα έπαιζε με το ποδηλατάκι του Άρι, που δεν ήταν ποτέ εκεί. Όταν ο Άντονι ρωτούσε τη γιαγιά του σε ποιον ανήκει το ποδήλατο, του έλεγαν ότι ανήκε στον γιο του χασάπη του χωριού.

Ο Άρι, συνάντησε πρώτη φορά τον Αλέν Ντελόν, το 1986. «Ήταν ψυχρός μαζί μου. Μου είπε ‘’Δεν είσαι γιος μου! Δεν έχεις ούτε τα μάτια μου, ούτε τα μαλλιά μου! Με τη μητέρα σου κοιμήθηκα μια μόνο φορά!’’». Αυτό ήταν όλο που είχε να πει στο νεαρό Άρι, που λαχταρούσε μια καλή κουβέντα και μια ζεστή αγκαλιά.

Όταν ενηλικιώθηκε ο Άρι, το 1978, διάλεξε να πάει να ζήσει με τη Νίκο, και να αναπληρώσουν τα χρόνια που έζησαν χώρια. Ο Άρι, ισχυρίζεται πως ήταν πολύ δοτική απέναντί του, αλλά η αφήγησή του φέρνει ανατριχίλες, καθώς ακολούθησε τη μητέρα του στην κόλαση της ηρωίνης.

Ο Άρι Μπουλόν, θυμάται: «Για μένα, ήταν μια καλή μητέρα. Μου έδωσε τα πάντα, ακόμα και τα ναρκωτικά. Έζησα μαζί της αυτή τη φάση, χωρίς να είναι πρόβλημα. Από τότε που ήμουν 16 χρονών, μέχρι που πέθανε (1988), μοιραζόμασταν τα πάντα, ακόμα και τα ναρκωτικά, ακόμα και την ίδια σύριγγα. Ήταν κι αυτός, ένας τρόπος για να είμαστε μαζί».

Ο Άρι Μπουλόν, πέρασε ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, ανάμεσα στη δηλητηριώδη «μητρική δοτικότητα» και στην πατρική αδιαφορία και απόρριψη, τραυματίστηκε σωματικά και ψυχικά από τα γονεϊκά του κληροδοτήματα, και στάθηκε στα πόδια του συγχωρώντας τον πατέρα του και τη μητέρα του, για τη σκληρότητα και την άγνοια που επέδειξαν.

Ο Άρι Μπουλόν, μπόρεσε να μαζέψει τα κομμάτια του, έκανε αποτοξίνωση, δούλεψε σαν φωτογράφος και σαν ηθοποιός, έγραψε ένα βιβλίο «L’ amour n’ oublie jamais» (Η αγάπη ποτέ δεν ξεχνά) όπου περιγράφει την μεγάλη αντίφαση της ζωής του, και τελικά δημιούργησε τη δική του οικογένεια. Απευθύνθηκε στη γαλλική δικαιοσύνη, ζητώντας μια δικαίωση, αλλά το φθινόπωρο του 2021, οι Γάλλοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν έχουν δικαιοδοσία τα γαλλικά δικαστήρια, επειδή ο Αλέν Ντελόν είναι μόνιμος κάτοικος Ελβετίας.

Οι δικηγόροι του Αλέν Ντελόν δήλωσαν ότι με αυτή τη γνωμάτευση κλείνει οριστικά η υπόθεση για τον Γάλλο ηθοποιό.  Όσο για τον Άρι Μπουλόν, το μόνο που ζητά είναι να στέκεται δίπλα στα δικά του παιδιά τον Τσαρλς (1999) και την Μπλανς (2007), να θυμάται την «πριγκίπισσα του underground» μητέρα του, και να περιμένει ίσως μια επιβεβαίωση από τον «δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο» πατέρα του.

ΠΗΓΗ topontiki.gr