iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Απόψε το σόου
της Γιουροβίζιον με
φαβορί την Ουκρανία


Η καρδιά της Eurovision 2022 «χτυπάει» στο Τορίνο, στη σκηνή του Pala Olimpico.

Στον αποψινό 66ο τελικό, θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς και οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η διοργανώτρια χώρα Ιταλία).

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 17η θέση. Η λιτή αλλά ταυτόχρονα ευρηματική σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής, που φέρει την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού, η γρήγορη εναλλαγή των ακτίνων του φωτός που εστιάζει στα μάτια της ερμηνεύτριας, Αμάντας Γεωργιάδη, μέσα από τα οποία «ζωντανεύει» επί σκηνής μια αληθινή ιστορία απόλυτης αγάπης με το τραγούδι «Die Together», συνθέτουν ένα ονειρικό θέαμα υψηλής αισθητικής, που κατέκτησε το τηλεοπτικό κοινό και τις κριτικές επιτροπές, ήδη, από τη βραδιά του πρώτου ημιτελικού και της χάρισε το εισιτήριο για τον τελικό.

Ωστόσο, ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής Eurovision, σύμφωνα με τα προγνωστικά και τις στοιχηματικές εταιρείες, είναι η συμμετοχή της Ουκρανίας, όπου εμφανίστηκε στον πρώτο ημιτελικό μαζί με την Ελλάδα. Οι Kalush Orchestra ανέβηκαν στη σκηνή, ερμήνευσαν τη «Stefania» και ξεσήκωσαν το κοινό. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2019 και αποτελείται από τον ιδρυτή και ράπερ Όλεχ Πσιούκ, τον πολυοργανιστή Ιχόρ Ντιντεντσούκ και τον DJ MC Kilimmen. Πήραν τ' όνομά τους από τη γενέτειρα του Psiuk, Kalush, στην περιφέρεια Ivano-Frankivsk, η οποία δέχεται κύματα προσφύγων, ενώ παράλληλα οχυρώνεται για τον πόλεμο.